Olympia 4 weer aan de goede kant van de score

01-4-2018

Inmiddels ligt de winterstop weer ver achter ons en beginnen de temperaturen weer te stijgen. Zo ook deze zaterdag wanneer de reis gaat naar Nieuwlande om daar te voetballen tegen SCN 2. De thuisploeg heeft een kleine voorsprong van drie punten dus bij winst komen de Hasselters langszij. Met temperaturen ver in de dubbele cijfers wordt er afgetrapt.

Olympia pakt eigenlijk direct al het initiatief. Niet direct grote kansen, maar wel veldoverwicht. Dit overwicht betaald zich na een kwartiertje spelen al uit. Elwin krijgt de bal vanuit een vrije trap van Colin. Zijn inzet komt op de lat en paal terecht waarna Richard de bal van dichtbij binnen werkt. Een lekker begin van de wedstrijd, daar waar beide teams nog weer even moeten wennen aan de warmte.

Olympia probeert door te zetten, maar dit lukt niet altijd even makkelijk. Af en toe is er dreiging van de thuisploeg, maar meer dan dreiging is het niet. Gert Jan hoeft nog geen spectaculaire reddingen te verrichten. Olympia daarentegen is veel gevaarlijker en moet de score verder uitbreiden. Gedurende de eerste helft ziet Richard een bal voorlangs gaan en een kopbal van hem wordt door de doelman op de paal getikt. Jordy wordt een aantal keren weg gestuurd, maar komt steeds net tekort. Daarbij komt dat Olympia de kansen niet altijd goed uitspeelt en voorzetten net niet aankomen. Gelukkig wordt er nog wel een kans afgemaakt en wel door Jordy. Zijn officiële rentree na maanden van absentie luistert hij op met een treffer. De bal komt van de zijkant voor zijn voeten en met links plaatst hij de bal in het hoekje.

Olympia zit op rozen en wil nu graag doordrukken. Toch doet SCN nog wat terug voor de rust. Rechter op het midden wordt de bal verspeeld en Tiemen deed net een paar passen naar voren. De bal ging over de verdediging heen op de diepgaande spits. Gert Jan kwam uit, maar had beter kunnen blijven staan en Rik kon de bal niet meer blokken. Zo stond het met rust toch nog 1-2 en had SCN de aansluiting gevonden.

Na rust moest Olympia direct al opletten. SCN ging opzoek naar de gelijkmaker, maar kon het net niet vinden. Ook moest Gert Jan nog reddend optreden. Daarna werd het weer wat rustiger. Olympia pakte de draad weer op en ging verder met voetballen. Richard werd in kansrijke positie aangetikt en kreeg daarmee een penalty mee. De uitgelezen mogelijkheid om de score te vergroten. Colin ging achter de bal staan, maar zag zijn inzet gekeerd worden door de doelman. Een corner was het enige dat overbleef. Deze werd snel gespeeld naar Jordy, hij gaf de bal voor en Elwin maakte toen toch de derde treffer.

Met deze stand werd het voor SCN schier onmogelijk en Olympia ging beter voetballen. De score liep al snel verder op. Sander werd weg gestuurd en de verdediging kon het niet meer bijbenen. Hij schoof de bal laag in de korte hoek precies tussen de doelman en doelpaal in. Hiermee was het verzet definitief gebroken. Er vonden nog wat wissels plaats en SCN probeerde er nog wat van te maken. Het was vooral Olympia dat de bal had en kon voetballen. Dit ging niet altijd even goed, maar kansen kwamen er wel. Sybren kreeg twee mogelijkheden waarvan de tweede er zeker in het doel had kunnen belandden.

Enkele luttele seconden voor het einde kwam de stand nog op 1-5 wederom door Sander. Hij werd weer weggestuurd en stond samen met Richard voor het doel. De keuze was dus reuze, maar Sander deed het gewoon zelf en maakte daarmee zijn tweede van de middag. De scheidsrechter floot vervolgens voor het einde van de wedstrijd en Olympia heeft weer drie punten erbij.