Olympia 4 weer aan de goede kant van de score

27-11-2017

Het vierde elftal van v.v. Olympia ’28 lijkt een vrije val te maken op de ranglijst. De laatste twee wedstrijden gingen verloren waardoor de middenmoot dichterbij komt. Dit weekend was het de beurt aan De Weide 4 om bij Olympia op bezoek te komen. De tegenstander van de Hasselters bezet de laatste plaats zonder ook maar een enkele punt. Dit zou dus weer de kans moeten zijn voor de Olympianen om de weg naar boven weer in te slaan.

De thuisploeg begint de wedstrijd met een aftrap. Al binnen de minuut moet Vincent de openingstreffer maken na een uitstekende voorzet van Harm. De bal stuit alleen iets op waardoor de poging van Vincent net over doel gaat. De rest van de eerste helft is erg rommelig. Bij vlagen voetbalt Olympia redelijk goed, maar De Weide jaagt goed op en geeft weinig ruimte weg. De hekkensluiter wordt zelf ook een aantal keer gevaarlijk, maar grote doelkansen blijven uit.

Voor Olympia is het Gert die een goede mogelijkheid krijgt. En afvallende bal vanuit een corner komt bij hem voor de voeten, maar zijn schot eindigt nog net niet buiten het vangnet. Even later wordt Elwin bediend door een steekpass van Wouter. Elwin neemt de bal mee de zestien in, maar stopt zijn actie naar een vermeende handsbal. De scheidsrechter fluit niet dus het spel gaat gewoon door. Op slag van rust krijgt De Weide nog een uitstekende mogelijkheid, maar er wordt gelukkig gevlagd voor buitenspel. Zo staat het nog 0-0 bij de rust.

Het is tijd voor wat wijzigingen en tactische tips van Richard. De middenvelders moeten meer ruimte creëren in de as van het veld. Daarnaast gaat Elwin even naar de kant en komt Henk in het veld en maakt Gerrald plaats voor Richard in de punt. Binnen een kwartier blijkt dit een gouden greep te zijn. Kort na de aftrap van De Weide krijgt Olympia een vrije trap aan de rechterkant van het veld. Colin slingert de bal richting de tweede paal waar Richard de openingstreffer met zijn hoofd binnen knikt.

Hiermee was de druk van ketel en kon Olympia wat vrijer gaan voetballen. Tot er een hagelbui losbrak wat het voetballen moeilijk maakte. Wanneer dan een bal verkeerd valt kan het zomaar gelijk staan, maar gelukkig viel het onze kant op. Na goed doorzettingsvermogen van Vincent kon hij de bal terugleggen op Richard. Hij ramde de bal tussen de hagelstenen door de kruising in. Even later hield het op met hagelen en hielden we de regen over. Dit mocht het spel niet bederven en Olympia scoorde nog even verder. Richard maakte zijn hattrick vol na weer een assist van Vincent. Even later mocht deze zelfde Vincent zelf nog een doelpunt maken na een assist van broer Colin.

In de slotfase kwam Gerrald nog weer het veld in voor Wouter en maakte Rik plaats voor Elwin. In deze resterende minuten mocht De Weide nog een aantal keren op doel schieten, maar ze misten kwaliteit om uiteindelijk te scoren. Gert Jan houdt zijn doel schoon en Olympia heeft er weer drie punten bij. Hiermee staan de Olympianen ineens weer tweede. Volgende week gaat de reis naar Assen om te spelen tegen ACV 5. Zij hebben HZVV het eerste puntverlies laten voelen, maar staan toch in de middenmoot. Een geduchte tegenstander die zeker niet onderschat mag worden.