Olympia 4 sluit het seizoen ijzersterk af

21-5-2018

Vorige week ging Olympia nog kansloos onderuit tegen kampioenskandidaat Willemsoord 2 met 6-1. Een week later stond de kraker tegen ACV 5 op het programma. De uitwedstrijd ging in extremis verloren met 4-3 en met drie punten verschil tussen beide teams beloofd het een spannende middag te worden.

Vanaf de aftrap is het ACV dat het initiatief neemt. Zij hebben de bal en bepalen het spelbeeld. Gevaar stichten ze nier, maar dan komt er hulp uit onverwachte hoek. Olympia speelt ACV zelf in de kaart waardoor de spits alleen voor doelman Derwin komt te staan. De spits rondt dit beheerst af met een stift over de keeper heen. Door deze snelle achterstand lijkt het toch lastig te worden voor de thuisploeg.

ACV probeert door te drukken, maar grote kansen blijven uit. Olympia daarentegen neemt het initiatief over van de ploeg uit Assen. Er worden wat speldenprikjes uitgedeeld in de vorm van afstandsschoten van Jordy en Sander. Door een diepe bal van Tiemen komt Gert voor de keeper te staan, maar vanuit een moeilijke hoek kan de doelman redden. Toch valt de 1-1 halverwege de eerste helft. Colin heeft de bal en Rik maakt de loopactie als rechtsback. Hij wordt over het hoofd gezien en wordt perfect bediend door Colin. Aan de zijkant van het strafschopgebied kan Rik de bal voorgeven op Gerrald die met zijn tweede poging de gelijkmaker aantekent.

Olympia krijgt nu de smaak te pakken en heeft ACV in de tang. Met wat snelle spelers voorin kan de uitploeg nog gevaarlijk worden, maar het uitspelen van kansen lukt ze niet. Olympia wordt wel gevaarlijker. Gerrald komt er aan de zijkant een paar keer goed door en ook Jordy krijgt wat mogelijkheden. De grootste kans is voor Sander. Hij wordt weggestuurd door Gerrald en gaat alleen op de doelman af. Jordy loopt met hem mee en dit wordt gezien. Sander speelt de bal precies op tijd naar Jordy die vervolgens eenvoudig kan binnen lopen.

Op slag van rust was dit een welkome voorsprong voor de Hasselters. Men leek ook hiermee de rust te bereiken en met dank aan doelman Derwin gebeurde dit ook. Hij kan een schot dat uit de scrimmage kwam nog net naast het doel tikken. In de rust vonden er een aantal wijzigingen plaats. Tiemen was al naar de kant met een schouder blessure, maar de overige wissels kwamen ook in het veld.

Na de rust was het ACV dat weer even aanzetten. Derwin moest nog een keer redden of het doel wordt gemist. Toch kwam ACV weer langszij. De bal werd op randje zestien met de arm meegenomen, maar de scheidsrechter kon dit niet zien. Wel liet hij doorspelen na gevaarlijk spel vanuit de thuisploeg. Doordat het spel doorging kon ACV vanaf randje zestien de bal binnen schieten. Derwin was compleet kansloos bij deze inzet.

Gelukkig liet Olympia het hier niet bij zitten en ging met door met voetballen. Richard kon een keer schieten van afstand, maar miste doel. Het was uiteindelijk Gert Jan die Olympia weer op voorsprong zette. ACV maakte een overtreding binnen de zestien, maar Gert Jan kreeg de bal voor de voeten en haalde verwoestend uit. De scheidsrechter wilde een penalty geven, maar zag de bal in de kruising verdwijnen en wees naar de middenstip.

Het verzet van ACV was gebroken en aanvallend konden ze eigenlijk niks meer uitrichten. Dit gaf de Olympianen de mogelijkheid lekker door te spelen. Uiteindelijk resulteerde dat nog in de 4-2. Dit slotakkoord was een waar Mijnheer onderonsje. De twee jongsten, Colin en Wesley, legden aan de zijkant de tegenstander in de luren en grote broer Vincent maakte het af.

Met deze overwinning staat Olympia op een stevige vijfde plek en kan ACV alleen nog op basis van doelsaldo langszij komen. Hiermee is het seizoen wat betreft de competitie ook afgesloten. Het was een mooi seizoen met goede en slechte wedstrijden. Uiteindelijk mogen we tevreden zijn met een mooie vijfde plaats en kunnen we met opgeheven hoofd door naar het volgende seizoen.

Alle trouwe supporters bedanken we voor de aanwezigheid, inzet, support, foto’s en wat allemaal nog meer. We zien jullie, na de toernooitjes, weer in september terug!!