Olympia 4 recht rug, maar krijgt te weinig

23-11-2021

Op een druilerige zaterdagmiddag mocht Olympia 4 afreizen naar IJsselmuiden voor een wedstrijd tegen IJVV 8. Met slechts 1 punt staan de mannen uit IJsselmuiden er niet goed voor. Olympia daarentegen doet bovenin mee dus moet zorgen dat het bij blijft.

Op een moeilijk bespeelbaar veld werd er afgetrapt. De wedstrijd ging snel op en neer. Dit kwam met name door het vele balverlies van beide partijen. Het was Olympia dat wel overwicht had en het spel speelde zich voornamelijk op de helft van IJVV af. Toch was het de thuisploeg dat plots op voorsprong kwam. Op randje zestien kwam een middenvelder vrij, zijn rolletje gleed en hobbelde over het slechte veld langs doelman Boudewijn de hoek in.

Helaas was dit geen waarschuwing voor de Hasselters. Wel leek er snel een gelijkmaker te komen, maar de voorzet van Tiemen werd niet op waarde geschat door Gert Jan. Laatstgenoemde gleed de bal naast het doel. Vervolgens bleef het spelbeeld onveranderd. Regelmatig kansen en gevaarlijke momenten voor Olympia, maar IJVV dat op de counter er snel uit kon komen. Olympia probeerde het regelmatig van afstand met schoten van Tiemen, Colin en Gert Jan. Gevaarlijke voorzetten kwamen van Jordy en Derwin, maar doelpunten vielen er niet. IJVV had nog een gevaarlijke kans, maar de spits schrok van zijn ruimte waardoor Boudewijn kon oppakken.

Na de rust probeerde Olympia de rug te rechten. Wesley ging verder naar voren voor de nodige snelheid en behendigheid voorin. Het spelbeeld veranderde nog niet direct met deze wijzigingen. Het was IJVV dat plots de score verdubbelde. Een lange voorzet richting de 2e paal werd simpel in het hoekje gekopt. De klus werd dus nog wat zwaarder, maar eindelijk leek men wakker te worden. Gert kwam nog binnen de lijnen voor de nodige rust op het middenveld. Nu werd de druk opgevoerd en reeg Olympia de momenten aaneen. Het was uiteindelijk Wesley Pestman die vanuit een corner van Colin binnenkopte.

Gesteund met deze aansluitingstreffer roken de Hasselters bloed. Op de zijkanten bleven Wesley en Gerrald de acties maken, Gert en Colin stuurde de mensen vanaf het middenveld weg en Gert Jan stond voorin voor om af te maken. Dit deed hij uiteindelijk ook. Rik gaf de voorzet vanaf links en ter hoogte van de penaltystip kopte Gert Jan de gelijkmaker binnen. Met nog 10 minuten te spelen was er nog tijd genoeg om de winnende treffer te maken.

Tussendoor bleef IJVV op de counter spelen en werd het af en toe gevaarlijk. Zo moesten Danie en Wesley Mijnheer af en toe aan de noodrem trekken, maar grote kansen kreeg de thuisploeg niet. Olympia daarentegen wel en eindelijk kwam men op voorsprong. Een voorzet van Wesley Pestman werd niet op waarde geschat door de verdedigers en doelman. De bal schoot door en van dichtbij kon Gert Jan de bal binnen knikken. Met nog een minuut of 5 te spelen leek de buit binnen. Derwin kreeg nog een mogelijkheid om de score verder uit te breiden, maar er lagen 2 verdedigers voor. Jordy was met een afstandsschot nog erg dichtbij, maar helaas bleef de 2-4 uit.

Zoals de voetbalwetten dan zeggen valt de bal aan de andere kant binnen, zo ook nu. In de allerlaatste seconden viel de bal in een scrimmage binnen en eindigde de wedstrijd in een 3-3 gelijkspel. Zo voelt dit gelijke spel als een nederlaag, maar heeft Olympia wel karakter getoond door terug te komen van een 2-0 achterstand. Helaas krijgt het te weinig, maar hebben de Hasselters ook vooral zeer slechts gevoetbald. Op naar zaterdag, dan staat er een thuiswedstrijd tegen VSW 3 op het programma.