Olympia 4 op jacht naar koppositie

17-2-2019

Vorige week greep Olympia 4 net naast de zege tegen Zwolsche Boys toen de Zwollenaren in de laatste minuut nog de gelijkmaker scoorde. Hier bleef Zwolsche Boys koploper en Olympia tweede. Een week later komt OWIOS 5 , de nummer 4 met één punt achterstand, vanuit Oldebroek op bezoek. Winst is dus uiterst belangrijk om de achtervolgers op afstand te zetten en aansluiting te houden met de koppositie.

Het begin is niet direct veelbelovend. OWIOS houdt achterin de boel dicht en is al snel gevaarlijk. Danie kan de bal van de lijn weghalen en voorkomt een achterstand. Verder is OWIOS vooral gevaarlijk via corners. Na deze momenten krijgt ook Olympia de eerste mogelijkheid, maar Richard ziet zijn kopbal gekeerd worden door de doelman. Na een kwartier spelen krijgt Danie de bal na een inworp. Hij slingert de bal voor het doel en Richard kopt nu wel raak. Hiermee lijkt Olympia te profiteren van de gele kaart voor OWIOS die dus even met 10 man staan.

Even later bewijst Richard wederom zijn waarde. Vincent speelt hem aan en goed schot vindt Richard de verre hoek. Na 20 minuten spelen staat het vierde op een 2-0 voorsprong. OWIOS mag weer aftrappen, maar ineens is de bal verdwenen. Achter blijkt dat iemand uit Oldebroek niet tegen zijn verlies kan en de bal over het hek heeft geschoten. Met een andere bal gaat de wedstrijd verder. Dit lijkt al snel in het voordeel van OWIOS te zijn. Vanaf 35 meter wordt het namelijk geprobeerd en met een streep verdwijnt de bal snoeibard in de winkelhaak. Boudewijn kansloos en met een weergaloze goal vindt OWIOS de aansluitingstreffer.

Niet lang daarna krijgt Franklin een gele kaart en moet hij 10 minuten toekijken. Ook OWIOS profiteert ervan en vindt al snel een gaatje in de Hasselter defensie. Het is randje buitenspel, maar de grensrechter vlagt niet. Keeper Boudewijn wordt omspeeld en zo is het weer gelijk. Lang kan OWIOS niet van de gelijke stand genieten, want vrijwel direct na de aftrap weet ook Olympia het net weer te vinden. En Richard zou Richard niet zijn als hij ook nu weer zijn goal meepikt. Vincent kopt de bal door en Richard ‘De Bikkel’ Boerhof maakt alweer zijn derde van de wedstrijd. Kort daarop krijgt Jordy een grote kans nadat Frank de bal inbrengt en Vincent via de borst doorspeelt. Helaas is het buitenspel en bereiken beide teams de rust met een 3-2 voorsprong voor de thuisploeg.

Na deze enerverende 1e helft kan de 2e helft weer met de wedstrijdbal gespeeld worden. Deze was door een onsportieve Oldebroeker weggeschoten en in de rust weer uit de sloot gevist. Dat de overwinning nog lang niet binnen is blijkt uit de strijdlust die OWIOS laat zien. Ze gaan weer opzoek naar de gelijkmaker en eventuele winst. Boudewijn is hierbij een sta in de weg. Zo tikt hij een gevaarlijke voorzet voor een tegenstander weg, duikt hij een schuiver uit de hoek en plukt hij corners uit de lucht. Met nog 10 minuten te spelen krijgt OWIOS nog een grote kans, maar er wordt naast gekopt. Verder komt OWIOS gelukkig ook niet en hierdoor wordt het steeds wat feller.

Uiteindelijk is het Olympia dat de wedstrijd beslist en niemand anders dan klasbak Richard is hier verantwoordelijk voor. Vincent maakt een actie aan de zijkant en met een lange voorzet zorgt hij voor zijn derde assist van de wedstrijd. Richard neemt de bal aan bij de tweede paal en leek hem te verspelen, maar met zijn uitschuifbare benen slingert hij de bal in de verre bovenhoek. Ajacied Tadic zou nog veel kunnen leren van deze ervaren afmaker. Enige smetje aan het eind van de wedstrijd is een klein opstootje tussen de keeper van OWIOS en man-of-the-match Richard waarbij de doelman veroorzaker leek door lichtelijk na te trappen. Arbiter Joling vond het mooi geweest en floot maar voor het einde van de wedstrijd.

Hiermee zet Olympia 4 middels een doelpuntenregen van Richard Boerhof een belangrijke stap naar een spannende slotfase van de competitie. IJVV weet Olympia nog te volgen en staat met evenveel punten op een gedeelde tweede plaats. Olympia heeft daarentegen nog wel een wedstrijd tegoed. Zwolsche Boys staat nog net een puntje boven de rest en zo gaat de jacht voort. Volgende week komt SC Genemuiden 8 op bezoek nadat deze wedstrijd al tweemaal is afgelast.