Olympia 4 ontwaakt uit winterslaap

20-2-2017

Het is alweer bijna drie maanden geleden dat de winterstop begon voor Olympia 4. De eerste seizoenshelft zou eindigen tegen Batavia '90 2, maar doordat de tegenstander niet kwam opdagen werd de wedstrijd verplaatst om de tweede seizoenshelft mee te beginnen. Ook nu liet de tegenstander het afweten en staat vandaag de uitwedstrijd tegen Reaal Dronten 2 op het programma. In de tussentijd is Batavia '90 2 geroyeerd door de KNVB en zitten we met 11 teams in de competitie waarvan de tegenstander van vandaag de laatste plaats in bezit neemt.

Olympia begon voortvarend aan de wedstrijd. Al snel werden er wat kansen gecreëerd en leek Olympia op voorsprong te komen. Helaas werd Colin, zeer onterecht, afgevlagd voor buitenspel en ging het doelpunt van Sybren niet door. Even later was het wel raak. Richard kreeg een doeltrap recht in de voeten gespeeld, kon op randje zestien de laatste man uitspelen waarna hij ook de doelman omzeilde en binnenschoof. Vervolgens was duurde het offensief van Olympia nog ongeveer een kwartier. Tijdens dit offensief was het Tiemen die een aantal keren dichtbij de 2-0 was, werd het schot van Richard door de doelman gekeerd en kon diezelfde Richard een voorzet net niet voldoende richting meegeven met zijn hoofd waardoor ook nu de doelman redding bracht.

Had Reaal Dronten dan niks in te brengen? Staan ze dan toch terecht op de laatste plaats in de competitie? Nou dat laatste waarschijnlijk wel, anders sta je er niet, maar dat eerste puntje heeft toch wat uitleg nodig. De thuisploeg was zeker wel gevaarlijk en had een aantal aardige spelers in het veld staan. Het mankement was alleen het egoïsme van de balkunstenaars. Zoals de laatste man al terecht opmerkte: 'Ze denken allemaal dat ze Cristiano Ronaldo zijn'. In de praktijk viel dat natuurlijk uitermate tegen. Wel moest Olympia tot twee maal toe alle zeilen bijzetten en kon de bal ter nauwer nood van de doellijn gehaald worden. Zo bleef het 1-0 staan, had Reaal Dronten best kunnen scoren, maar had Olympia ook allang de score kunnen verdriedubbelen.

Na de rust ging het meer gelijk op. De Drontenaren lieten meer van zich spreken, maar het grote voorbeeld Cristiano Ronaldo zat nog bij bijna iedereen in het hoofd. Doelman Gert Jan had de hele tweede helft eigenlijk niks te doen, hoewel de Hasselter verdediging het nog wel tamelijk druk had. De Olympianen werden vooral via de counter nog regelmatig gevaarlijk. Met Vincent in de spits ontbrak het niet aan fysieke kracht, op de vleugels stonden Sybren en Tiemen en vanuit het middenveld strooide Gert af en toe met een splijtende pass. Dit alles leidde echter niet tot doelpunten dus bleef het spannend.

Uiteindelijk werd kort voor tijd aan alle spanning toch een eind gemaakt toen Vincent sneller reageerde dan de uitkomende doelman en zo de pass van Sybren kon bekronen met het verdubbelen van de score. Olympia had de buit binnen, maar de scheidsrechter dacht er anders over. Hij had de bui namelijk al zien hangen en bij elk moment dat de bal stil lag stond zijn horloge ook stil. Hierdoor duurde de tweede helft geen 45 minuten, maar ongeveer 70 minuten. We willen dit toch positief opvatten door te zeggen dat Olympia hierdoor meer tijd had om de score verder uit te bouwen. Van afstand was Tiemen hier tot twee maal toe dichtbij, maar zijn schoten misten doel. Toen besefte de scheidsrechter ook wel dat hij beter kon affluiten.

Zo heeft Olympia er in de verlenging nog een overwinning uitgesleept en hiermee weer drie belangrijke punten erbij in de strijd op de vierde plek. ESC 3 staat derde op twee punten afstand en Hatto Heim staat vijfde op eveneens twee punten afstand. Met 19 punten bezet Olympia dus een mooie vierde plaats en met nog elf wedstrijden te gaan is er nog veel mogelijk. Pas op 11 maart gaat de strijd echter weer verder met een thuiswedstrijd tegen Genemuiden 4. Deze begint om 12.30 uur dus kom allen naar sportpark 't Hoenbroeck voor deze kraker.