Olympia 4 niet opgewassen tegen scheidsrechter

20-11-2017

Olympia is de competitie goed begonnen met een aantal overwinningen, maar inmiddels is er ook twee keer verloren. Vandaag staat ook nog eens de wedstrijd tegen koploper HZVV 4 op het programma. In Hogeveen moet Olympia 4 zorgen dat HZVV tegen het eerste puntverlies oploopt en daarmee zelf weer punten gaat pakken.

Vanaf het begin van de wedstrijd konden de Hasselters goed meekomen en men snapte eigenlijk niet dat zij alles nog gewonnen hadden. Was dit door het programma of had HZVV deze zaterdag wat pech met spelers die er niet bij waren. Geen idee, maar binnen enkele minuten had Vincent de mannen in groen al op voorsprong kunnen zetten. Gert zetten een één-twee op met Richard, maar Vincent schatte de geboden kans van Gert niet op waarde.

Olympia bleef de druk op HZVV houden, maar ook de tegenstander kwam er zo nu en dan razend snel uit. Via de counter en over de vleugels kwamen er gevaarlijke aanvallen en middenvelders sloten snel bij. Echte kansen werden alleen niet weggegeven door de Hasselters. Die kansen kreeg het zelf wel en binnen een half uur scoorde Richard de openingstreffer. Voorafgaand ging een pittige overtreding op Vincent en een sublieme vrije trap van Colin.

Olympia bleef doorgaan, maar HZVV deed dit ook. De thuisploeg deed dit op een steeds scherpere manier daar de Olympianen het sportief hielden. Gert kreeg het vooral hard te verduren met een sliding die over de bal en op zijn scheenbeen kwam kreeg Olympia slechts een vrije trap. Vervolgens was Vincent nog een keer het mikpunt en drukte de spitsen meerdere malen in de ruggen van de gastploeg. De scheidsrechter liet het vaak doorgaan en een enkele keer greep hij naar de fluit.

Met een 0-1 ruststand mocht HZVV desondanks niet mopperen. Gert had twee goede schoten waarvan het nog een raadsel was hoe de grabbelende doelman zijn tweede schuiver naar de verre hoek buiten doel hield.

De tweede helft begon Olympia sterk. Vincent hield veel ballen vast en Richard was sterk in de lucht. De eerste kleine mogelijkheden kwamen voor Olympia met een poging van Colin uit een te moeilijke hoek. Al snel werd er gewisseld en hier werd het spel van de Hasselters niet beter op. Aanvallend werd het moeilijker en doordat er direct twee wisselingen plaats vonden was het zoeken. HZVV kreeg meer grip en Olympia moest steeds verder terug. Het spel werd grimmiger en HZVV rook bloed. Even leek het alsof het gewoon niet ging lukken voor de thuisploeg, maar plots was er toch de gelijkmaker. De bal zeilde over Richard heen en via de paal kreeg een middenvelder de herkansing om toch te scoren.

Het zag er niet best uit en HZVV rukte op. Met nog steeds regelmatig een nare overtreding dacht Olympia hetzelfde te kunnen doen. Elwin trok aan de noodrem en plotseling had de scheidsrechter toch kaarten op zak. HZVV’ers mogen alles doen en blijven staan, maar Elwin moest er met geel af. Gert Jan kwam verhaal halen bij de scheidsrechter en kreeg prompt ook een gele kaart te zien. De rapen waren gaar en er stonden nog negen uitzinnig woedende Olympia op het veld. De scheidsrechter had geen controle meer en nadat HZVV op voorsprong kwam moest ook Gerrald nog het veld af. Gelukkig mocht Gert Jan, vanwege een zelfverzonnen regel, wat eerder het veld in en moest Elwin nog wachten.

De wedstrijd werd uitgespeeld en de Olympianen konden nog op gelijke hoogte komen ook. Gert mocht schieten, maar kreeg te weinig tijd. Ook deed Elwin nog een poging van afstand en kreeg Frank de grootste kans, maar zag hij de doelman zijn doel goed verkleinen. Hiermee eindigde de wedstrijd in een 2-1 overwinningen en is de vraag beantwoord waarom HZVV alles nog had gewonnen. Laten we zeggen dat de scheidsrechter hen goed gezind was en wellicht nog steeds is. Volgende week staat er weer een thuiswedstrijd op het programma tegen De Weide 4. Deze start om 12:30 en is voor iedereen vrij toegankelijk