Olympia 4 moet hoofd buigen voor Willemsoord 2

11-11-2017

Het was een koude, druilerige zaterdag in november dat Willemsoord 2 op bezoek kwam in Hasselt. De mannen uit Willemsoord hadden nog slechts drie wedstrijden gespeeld, maar wel alles gewonnen en de Olympianen hebben al vijf wedstrijden gespeeld en daarvan vier gewonnen. Voldoende ingrediënten voor een spannende pot.

Vanaf het begin is ook al te zien dat Willemsoord zeker tot de betere teams in de competitie horen. Ze zijn fysiek sterk, maar voetballend kan Olympia wel goed meekomen. De eerste mogelijkheid is voor Richard die een voorzet van Vincent over het doel kopt. Daarna is het Willemsoord dat voor het eerst echt gevaarlijk wordt, maar ook direct scoort. Een goede aanval via de rechterkant eindigt in een strakke voorzet die binnen gewerkt wordt.

Olympia staat dus met een kwartier spelen al tegen een achterstand aan te kijken. Iets wat eigenlijk de hele eerste helft zo zal zijn. Richard krijgt een paar goede voorzetten, maar heeft net te weinig tijd om uit te halen. Colin schiet van net buiten de zestien en Rik doet een poging, maar allemaal zonder succes. Ook Willemsoord wordt nog een aantal keren gevaarlijk, maar komt niet verder dan een paar afstandsschoten en voorzetten. Beide teams zijn dus goed aan elkaar gewaagd en doen niet veel voor elkaar onder.

De tweede helft weet Olympia wat het moet doen en gaan de mannen opzoek naar de gelijkmaker. Er komen wat kansen, maar nog steeds blijven de grote mogelijkheden uit. Willemsoord krijgt wel een grote kans om de score te verdubbelen en doen dit dan ook. Uiteindelijk is het Franklin die het laatste zetje geeft. Op deze manier wordt het nog een zware klus voor Olympia om punten in eigen huis te houden. Toch krijgen de Hasselters al snel weer hoop op een positieve afloop. Het is Richard die net buiten de zestien van Willemsoord de bal krijgt. Hij haalt uit en via een been van de verdediger eindigt de bal in het doel.

Olympia gaat verder opzoek naar de gelijkmaker en wellicht nog de winst. Willemsoord daarentegen staat goed en compact te verdedigen waardoor het lastig is om door te komen. Met Sybren, Gerrald en Harm als frisse spelers erbij in de voorhoede kan Olympia ook geen 100% kansen creëren. Willemsoord doet dan wel wat het moet doen en lijkt de wedstrijd in het slot te gooien. Vanuit een scherpe counter maken ze de 3-1 en lijkt Olympia kansloos voor nog enig punt. Toch is er nog voldoende tijd en probeert Olympia er nog het beste uit te halen. Deze moed lijkt beloond te worden wanneer Richard een duw in de rug krijgt tijdens een luchtduel. De gegeven strafschop wordt door Colin feilloos binnen geschoten en de aansluiting is er weer.

Tot kort voor tijd blijft het spannend in de wedstrijd en kan het beide kanten opgaan. Wanneer de scheidsrechter bijna wil affluiten drukt Willemsoord alle Hasselter hoop de grond in door de 2-4 op het scorebord te zetten. De scheidsrechter fluit dan ook af en Willemsoord blijft ongeslagen zonder puntverlies. Olympia zakt naar de vierde plaats met 12 punten uit zes wedstrijden. Volgende week wordt de reis gemaakt naar Hoogeveen om te spelen tegen koploper HZVV 4. Ook deze tegenstander heeft alles nog gewonnen, maar dan wel zes wedstrijden gespeeld. Dit zal dus ook een lastige, maar mooie wedstrijd worden voor de Hasselters.