Olympia 4 heeft aan 1 helft genoeg tegen WHC

14-10-2018

Vorige week boekte Olympia 4 de eerste overwinning in de competitie. Met vier punten valt er nog weinig te zeggen over de kansen dit seizoen. Vanmiddag komt WHC 6 uit Wezep op bezoek en met drie punten uit één wedstrijd staan ze net iets onder de Olympianen. Uiteraard zegt dit niks en moeten we afwachten wat de eindstand gaat worden.

De eerste helft was zeer slecht, daar zullen we ook niet teveel over vertellen. Er worden veel lange ballen gespeeld die niet aankomen en veel domme overtredingen gemaakt. WHC krijgt vlak voor rust nog een goede mogelijkheid, maar Gert Jan vangt de bal. Ook lijkt WHC aardig rappe spelers voorin te hebben staan die het de Olympiaanse verdediging toch regelmatig moeilijk maakt. Gelukkig komt de uitploeg niet tot scoren. Ook Olympia kan geen potten breken. Meer dan dreiging voorin is er niet, de grote kansen blijven uit. Danie probeert en nog van afstand en wat voorzetten dwarrelen voorlangs. Conclusie na de eerste helft is dat er wel degelijk wat moet veranderen om te winnen.

En deze verandering gaat ook komen. Direct na de aftrap is het Vincent die de bal krijgt en van afstand scoort. Hiermee leidt hij de zegetocht in waarin Olympia veel doelpunten zal maken. Dubbele cijfers gaan het niet worden, maar dat scheelt niet veel. Na de openingstreffer is het namelijk al snel 2-0 en weer is Vincent de doelpuntenmaker. Hij krijgt de bal aan de zijkant van het doel en frommelt tussen de verdedigers door, ramt de bal diagonaal en onhoudbaar voor de doelman tegen de touwen.

Nog binnen de eerste 10 minuten na rust is het ook al 3-0. Danie ziet dat Richard alle ruimte heeft. De verdediging staat te slapen evenals de keeper en Richard kan eenvoudig de bal in het doel schuiven. Ook zorgt Danie voor de aanleiding bij de 4-0. Hij heeft de bal in de zestien, maar wordt vol in zijn rug gelopen. Je ziet de scheidsrechter nadenken, maar hij kan niet anders dan een strafschop geven. Elwin benut deze feilloos en zo wordt de score uitgebreid.

Het verzet van WHC, voor zover dit er was, is definitief verbroken. In de tweede helft heeft de ploeg uit Wezep eigenlijk ook niks laten zien dat leek op een doelpoging. Kort voor tijd kregen ze nog een vrije trap die Gert Jan knap uit het doel bokste, maar dat was het ook. Het waren de Hasselters die de dienst uitmaakten en nog niet klaar waren met scoren. Het was Richard die ook zijn tweede doelpunt van de middag maakte en wel op bijzonder fraaie wijze. Hij krijgt weer alle ruimte en de bal wordt goed aangegeven. Net iets buiten de zestien ziet hij de doelman te ver voor de goal staan en stift de bal met zijn linkerbeentje er overheen.

Vervolgens gaat Richard op zoek naar zijn hattrick, maar mist een paar goede mogelijkheden. Gelukkig zijn er nog anderen die kunnen scoren. Door een goede actie wordt Gerrald langs de lijn weggestuurd. Zijn haarscherpte voorzet wordt door Colin binnen geknikt en zo staat het alweer 6-0. Het slotakkoord is uiteindelijk voor Tiemen. Gert krijgt aan de zijkant de bal en doet een paar passen binnen de zestien. Hij ziet Tiemen inkomen lopen en legt de bal terug. Nu kunnen er twee dingen gebeuren. Tiemen kan de bal hard over het doel en vangnet jagen, maar kiest voor de beheerste optie. Hij schuift de bal netjes in de korte hoek.

Hiermee heeft Olympia laten zien dat het wel degelijk kan scoren. Vorige week werden nog de nodige mogelijkheden gemist, dat is deze week wel goedgemaakt. Volgende week is er een rustdag, maar die week daarop mag Olympia naar Ijsselmuiden om te spelen tegen IJVV 6. Deze staan bovenaan met tien punten uit vier wedstrijden, dus bij een winst zal Olympia goede zaken doen door gelijk te komen in punten.