Olympia 4 boekt overwinning in ijzige kou

28-11-2016

Het is al even geleden dat er een verslag is verschenen van de verrichtingen van Olympia 4. In deze achterliggende periode zijn er goede en slechte wedstrijden gespeeld. Er werd verloren van Hatto Heim 3 en Genemuiden 4, gelijk gespeeld tegen Batavia 2. Tegen Go Ahead Kampen werd nog gewonnen. Zo blijven de prestaties wisselvallig en mag Olympia nu afreizen naar ZAC om te spelen tegen het vijfde. Met drie punten meer is het belangrijk dat er dus gewonnen wordt om de voorsprong uit te bouwen.

 

Direct was duidelijk dat het deze middag een lastige wedstrijd ging worden. De temperatuur lag rond het vriespunt en door de mist konden beide doelmannen elkaar net zien. Het veld was iets beter dan het trainingsveld van Olympia voordat er kunstgras lag. Voordeel was dat de tegenstander de vorige avond zich helemaal had klem gezopen en bij sommigen kwam de bierlucht nog uit de keel. Olympia begon met de aftrap en probeerde meteen druk te zetten. De eerste kansjes kwamen al snel, maar echt noemenswaardig was het niet.

 

De tegenstander zelf kwam in de hele eerste helft tot een schot voorlangs en soms wat gevaar via een corner. Doelman Harwin moest nog een keer uitkomen en een lastige terugspeelbal verwerken, maar daar bleef het ook bij. Voor Olympia was het vooral Gert Jan die vlak voor rust dicht bij een doelpunt was. De eerste kans was wel het grootst, maar oog-in-oog met de keeper schoot hij naast. De tweede poging was lastiger door de drukte in het strafschop gebied en die kans vloog ook naast het doel. Verder mocht Tiemen een keer van afstand schieten, kwam het schot van Elwin bij de cornervlag terecht en werd er nog een paar keer over het doel geschoten. Het manco bij het afronden was toch wel dat de ballen niet eens tussen de palen belandden. Daardoor stond het nog 0-0 bij rust.

 

Na de rust werd het spelbeeld niet veel anders. Pas aan het eind van de wedstrijd werd ZAC wat dreigender, maar tot die tijd bepaalde Olympia het spelbeeld. Uiteindelijk was Richard het meest gevaarlijk, maar zijn schot werd door de keeper op de lat getikt. In de rebound kon Gert Jan er niks meer mee doen en stond het nog 0-0. Even later was het eindelijk raak. Weer was het Richard die betrokken was. Gert nam een vrije trap aan de zijkant van de zestien en Richard kopte de bal bij de tweede paal terug voor het doel. Het was Frank die het meest attent reageerde en de 0-1 op het scorebord zette.

 

Daarna waren er nog wel wat mogelijkheden, maar werden deze vooral slecht uitgespeeld. Aan de andere kant werd ZAC steeds gevaarlijker en was het soms billenknijpen voor de Olympianen. Het ging gelukkig allemaal goed en de winst werd over de streep getrokken. Hiermee stijgt Olympia weer een plaatsje op de ranglijst naar nummertje vier. Volgende week staat er een thuiswedstrijd tegen Batavia’90 2 op het programma waarmee de eerste seizoenshelft ook wordt afgesloten. De wedstrijd in Lelystad werd 2-2 en met een puntje meer is ook nu een overwinning belangrijk. Kom dat allemaal zien en beleven op Sportpark ’t Hoenbroeck in Hasselt om 12.30 uur.