Olympia 4 boekt eerste winst in competitie

07-10-2018

Vandaag staat de derde competitiewedstrijd van Olympia 4 op het programma. Uit naar Oosterwolde om te spelen tegen VSCO’61 6. Tot nog toe heeft Olympia slechts één punt overgehouden aan de eerste competitiewedstrijden. Een winst zou dus wel erg welkom zijn deze middag.

Na de aftrap is het Olympia dat het heft in handen neemt. Met een drietal spelers te leen zijn de eerste gevaarlijke momenten voor de Hasselters. Het is Lars Reijnen die vanaf de middenlijn de bal op de paal plaats. In de rebound kan niemand binnenschieten. Even later is het toch raak. Lars Bartels steekt de bal op Vincent, maar die krijgt hem niet goed onder controle. Wel krijgt hij de bal bij Jacko die verwoestend uithaalt en Olympia op voorsprong zet.

Vanaf dat moment gaat het beter lopen bij Olympia zonder nog hele grote kansen. VSCO komt tot een paar voorzetten, maar sticht geen gevaar. Het volgende gevaarlijke moment betekent weer een doelpunt voor de uitploeg. Jacko heeft de bal op de achterlijn en ziet Lars Bartels op randje zestien vrij staan. Lars neemt aan en schiet op doel. De doelman zit er nog aan, maar de bal gaat toch onder hem door en het doel in.

Kort daarna komen er een aantal gevaarlijke moment van de thuisploeg. Er zijn een paar schoten die voorlangs geschoven worden en voorzetten die net niet aankomen. Vanuit dode spelsituaties kan VSCO wel gevaar stichten, maar uiteindelijk hoeft doelman Gert Jan niet echt in actie te komen. Ook Olympia krijgt geen grote kansen meer doordat het net niet goed uitgespeeld wordt. Er is voldoende dreiging, maar geen doelpogingen meer. De rust wordt bereikt met een 2-0 voorsprong voor Olympia.

Na de rust zijn de Hasselters het even helemaal kwijt. Gert Jan staat in het veld en Franklin neemt plaats onder de lat. Met een paar katachtige reddingen houdt hij het doel schoon. Met de vingertoppen tikt hij nog een bal over het doel. Nadat de storm is gaan liggen pakt Olympia het weer op. Met de snelle Jacko voorin komen er voldoende kansen om de score uit te breiden. Zowel Jacko als Vincent krijgen meerdere grote kansen waarbij ze alleen voor de doelman staan, maar missen keer op keer het doel.

Zelfs wanneer de bal in de zestien blijft hangen weet Jacko hem nog over het doel te schieten. Na ruim 70 minuten gespeeld te hebben lijkt Gert Jan het duel dan definitief op slot te gooien. Helaas heeft de scheidsrechter een overtreding gezien van Vincent die de keeper in de weg stond en gaat de goal niet door. Helaas zit de scheidsrechter wel vaker tegen hoewel in deze situatie er wat voor was te zeggen om af te fluiten. In andere situaties floot hij makkelijker af en werden er zo mogelijkheden ontnomen.

Op vele andere gevaarlijke momenten waarbij Olympia de voorsprong kon uitbouwen na gebeurde er eigenlijk niks. VSCO had de energie en kwaliteit niet meer en Olympia kon het doel maar niet vinden. De scheidsrechter vond het dus mooi geweest en was toe aan de derde helft. Olympia boekt hiermee de eerste overwinning in de competitie en heeft nu dus vier punten. Daarmee bezet het de vijfde plek. Volgende week komt WHC 6 op bezoek in Hasselt. De ploeg uit Wezep heeft slechts één wedstrijd gespeeld, maar wel de volle drie punten. Tijd voor de Olympianen om daar volgende week verandering in te brengen.