Olympia 4 begint 10 minuten te laat met voetballen

10-10-2021

Op een zonovergoten zaterdagmiddag in Hasselt ontving Olympia 4 het vijfde elftal van Nieuwleusen. Beide teams zijn goed van start gegaan in de 5e klasse met 6 punten uit 2 wedstrijden. Het beloofde dus een echte kraker te worden.

Zoals de titel al doet vermoeden begon Olympia niet goed aan de wedstrijd. Na 10 minuten stond het al 3-0 voor de mannen uit Nieuwleusen. De eerste werd gemaakt door de rechtsbuiten die met een steekbal alleen voor doelman Derwin stond en netjes binnen schoof. De tweede kwam uit een corner de bij de eerste paal werd binnengekopt. Met precies 10 minuten op de klok was het een afgeslagen bal die met binnenkantje voet naar de hoek gestuurd werd. Het was een houdbare bal ware het niet dat Derwin recht tegen de zon inkeek en niets anders zag dan een grote zwarte vlek.

Pas na deze 3 doelpunten was Olympia wakker geschud. Men veranderde van instelling en ging strijden om elke bal. Resultaat was dat Nieuwleusen geen kans meer kreeg en Olympia steeds vaker gevaarlijk werd. Vincent blokte de uittrap van de keeper, maar kon de stuiterende bal niet meer vanaf de achterlijn binnenwerken. Wesley kwam vaak gevaarlijk door aan de rechterkant, maar koppend was Olympia niet gelukkig zonder de boomlange vedette Richard in de punt. Afstandsschoten van Elwin en Wesley eindigden in het vangnet of in de handen van de keeper. Zo had Olympia weinig geluk.

Uiteindelijk kreeg Olympia de belangrijke goal te pakken. Het was van beide kanten een stevige, maar wel eerlijke wedstrijd. De verdedigers van Nieuwleusen kwamen al regelmatig risicovol inglijden wat vaak resulteerde in vrije trappen. Deze keer gebeurde het binnen de zestien meter waardoor Olympia een penalty mocht nemen. Wesley wachtte goed op de eerste reactie van de doelman en kon de bal zo in de openliggende hoek schuiven. Vlak daarna kreeg Gerrald nog een grote kans na goed doorzetten van Vincent, maar zijn voet was twee maten te klein waardoor de bal voorlangs schoot. Ook Nieuwleusen kreeg een grote kans om de marge weer drie te maken, maar Derwin lag in de weg. Zo ging Olympia met een 1-3 achterstand de rust in, maar met genoeg motivatie om de wedstrijd naar zich toe te trekken.

Het spelbeeld van de eerste helft werd na rust doorgetrokken. Olympia was degene die bepaalde en Nieuwleusen kon alleen maar volgen. Dit resulteerde al snel in goede mogelijkheden die helaas door de keeper gepareerd werden. Zoals de voetbalwetten luidden krijg je zelf het deksel op de neus als je niet scoort. Dat was nu ook weer het geval. Een goede vrije trap belandde net over de laatste linie bij Olympia en werd snoeihard diagonaal binnen gekopt. Keeper kansloos en Olympia kijkt weer tegen een 3 doelpunten achterstand aan. Gelukkig duurde dit niet lang. Olympia bleef voetballen en Elwin kreeg een afvallende bal te pakken halverwege de helft van Nieuwleusen. Hij tikte de bal over de tegenstander heen en schoot vanaf 30 meter de bal in het zijnet binnen de palen.

Dit gaf de burger moet en zo ook de Olympianen. Men bleef druk zetten wat zorgde voor groot aantal kansen en corners. Colin trapte de bal voor vanaf de linkerkant. Via de lat en tegenstander belandde de bal aan de andere kant bij de cornervlag. Hier nam Rik de corners. Hij plaatste de bal op 5 meter van het doel waar Wesley inkwam lopen en de bal tegen de touwen joeg. De aansluitingstreffer was gemaakt en Olympia rook bloed.

Er was weer een corner aan de rechterkant en Rik ging er weer achter staan. Hij bracht de bal op dezelfde manier voor en weer ging Wesley erop af. Nu kwam ook de doelman uit die de bal had, maar ook in botsing kwam met Wesley. Met een kleine wond moest Wesley even naar de EHBO en kwam Gerrald binnen de lijnen. Even later was het helaas Olympia dat weer moest vissen en Nieuwleusen zag uitlopen. Een voorzet vanaf de linkerkant schoot binnen de zestien door over de hoofden van alle spelers en bij de 2e paal was Rik te laat en kon Nieuwleusen weer scoren. Weer een domper voor de Hasselters. Deze werd al snel ongedaan gemaakt door Vincent. Na een goede actie van Gerrald kreeg hij de bal. Hij draaide om zijn tegenstander heen en schoot de bal, buiten bereik van de keeper, in de verre hoek. De stand was weer teruggebracht naar 4-5.

Met nog 10 minuten te spelen kon er dus nog genoeg gebeuren. En er gebeurde genoeg. De tegenstander ging, zoals ze de hele wedstrijd al deden, regelmatig met veel lawaai naar de grond. Olympia bleef stug doorgaan en kreeg nog de nodige kansen, maar zelf met de bal op de doellijn kwam het niet tot een doelpunt. Nieuwleusen vond uiteindelijk nog wel een keer het net. Na een lichte schouderduw van Franklin ging de spits, weer jammerend, naar de grond. Ook nu wees de scheidsrechter naar de penaltystip. Gezien de eerdere penalty voor Olympia was dit een soort gelijke situatie dus consequent gefloten. De penalty werd benut en de eindstand van 4-6 stond op het scorebord. Hierna gebeurde er weinig meer en kon de scheidsrechter affluiten.

Positief was het spel van Olympia dat tezamen vocht voor elke meter. Helaas begonnen ze hiermee 10 minuten te laat waardoor Nieuwleusen al drie keer kon scoren. Belangrijke les voor de volgende keer. Dat is op zaterdag 23 oktober in Zwolle. Dan mag Olympia 4 het opnemen tegen ZAC 7.