Olympia’28 zet goede lijn door tegen Oene; 2-0

23-11-2019

Het is Olympia’28 gelukt om de goede lijn van de afgelopen weken door te zetten. Tegen concurrent VV Oene lukte het de Hasseltenaren om twee maal het net te vinden. Bijzonderheid deze middag was het 125e competitie doelpunt van aanvaller Jeffrey v.d. Belt.

Deze middag is het aan Olympia’28 de taak om de definitieve aansluiting te vinden met de middenmoot in de derde klasse C. De hasseltenaren beginnen deze wedstrijd scherp en weten in de tweede minuut voor het eerst gevaarlijk te worden voor het doel. Na een goede voorzet van Dieter Kroek wordt Jeffrey v.d. Belt deze middag voor het eerst gevaarlijk. Zijn kopbal verdwijnt in de handen van de Oene doelman. Tien minuten na deze kans weet de Hasseltse formatie wel op voorsprong te komen. Het is Jeffrey v.d. Belt die onderuit wordt gehaald in de zestienmeter en daarna zelf de strafschop weet te verzilveren waardoor hij op 125 competitie doelpunten in zijn loopbaan komt te staan. Na een rustige fase is het VV Oene dat kort voor rust gevaarlijk wordt via een schot van afstand. Het is doelman Jeroen Bos die zijn ploeg daar op de been houdt. Dat doet de doelman opnieuw in de 45e minuut als hij een vrije trap vanaf de rand van de zestienmeter net nog over de lat weet te tikken.

In de tweede helft is het Oene wat het spelbeeld dicteert. Dit leidt gelijk tot twee grote kansen die beide dicht langs het doel verdwijnen. Aan de andere kant weten de hasselters gevaarlijk te worden via v.d. Belt en Koedijk. De schoten van beide spelers verdwijnen echter over het doel. Een kwartier voor tijd lijkt de ploeg van trainer Jarrisch Keizer de bevrijdende 2-0 op het scorebord te zetten. Na een individuele actie van Koen Holthof weet hij v.d. Belt te bereiken die de bal binnen werkt. Dit doelpunt wordt afgekeurd vanwege buitenspel waardoor de kleine voorsprong blijft. In de laatste minuut is de uitgelezen kans om de winst over de streep te trekken als Koedijk de verdedigers te snel af is en v.d. Belt een uitgelezen kans geeft om zijn tweede deze middag te maken. De bal stuitert net voor hem op waardoor de bal op de lat eindigt. Zijn tweede treffer deze middag komt alsnog als hij in de 92e minuut een schot in de verre hoek weet te schieten. Door deze winst stijgt Olympia’28 nu drie plekken en vinden we ploeg terug op een tiende plek met 10 punten.

Volgende week wacht een uitwedstrijd tegen SV HTC uit Zwolle. De promovendus vinden wij terug op de zevende plek met 13 punten. Bij winst kan de ploeg uit Hasselt dus opnieuw een plek stijgen in de competitie. Aanvang van dit duel is 14:30 uur.

 

Voor meer foto's zie het foto album