Olympia’28 wint uitduel tegen ESC; 1-5

02-11-2019

Het is Olympia’28 gelukt de thuisoverwinning tegen VIOS een goed vervolg te geven. Dit keer was het ESC uit Elburg waar de Hasseltenaren van wonnen. Voor rust wist men één maal het net te vinden om na rust dit kunstje nog vier maal over te doen. Tussendoor wist ESC nog eenmaal te scoren.

Een schaakspel tussen beide ploegen op het middenveld. Zo mogen we de eerste twintig minuten in het duel ESC – Olympia’28 benoemen. De ploeg uit Hasselt krijgt alle ruimte om in de achterste linie de bal rond te spelen, maar vanaf het middenveld worden de ruimtes kleiner gehouden door ESC. Hierdoor komen beide ploegen maar zelden gevaarlijk voor het doel. De eerste kans zien we pas in de tweeëntwintigste minuut als Bertus Finke met een goede steekpass Jeffrey v.d. Belt alleen voor de keeper zet, zijn schot wordt echter gekeerd door de doelman. Kort voor rust is het diezelfde v.d. Belt die Olympia’28 op een terechte voorsprong schiet nadat Marc v. Dieen met een prachtige bal van achter uit hem voor de doelman zet.

De tweede helft zien we dat Olympia’28 scherper uit de kleedkamer komt dan de ploeg uit Elburg. In de 47e minuut is het Bertus Finke die met een schijnbeweging twee verdedigers passeert om daarna de bal breed te geven op de meegelopen v.d. Belt. Voor hem is het een koud kunstje om zijn tweede treffer van deze middag op het scorebord te zetten. Vijf minuten na de 0-2 is het ook Willard Visscher die op het scorebord komt. Een voorzet van Finke wordt niet goed verwerkt in de Elburgse defensie waarna Visscher de bal in het doel schiet. Na dit doelpunt neemt de ploeg van trainer Jarrisch Keizer wat gas terug waardoor ESC wat meer op de helft van Olympia’28 komt te spelen. In de 72e minuut wordt de eerste kans in de tweede helft ook gelijk binnengeschoten. Een diepe bal tussen de Hasseltse defensie en doelman Jeroen Bos wordt niet goed ingeschat waarna de bal in het lege doel kan worden geschoten. Waar even gedacht wordt dat de wedstrijd weer wat spanning krijgt is het de zojuist ingevallen Jan Koedijk die aan alle twijfel een einde maakt. Hij wordt goed weggestoken en weet met een behendig stiftje de keeper te passeren. Nadat diezelfde Koedijk nog twee kansen miste, hij schoot de bal in de handen van de keeper en net over het doel, was zijn laatste schot deze middag wel raak. Het is Dieter Kroek die in de laatste minuut over de linkerflank meesprint en ziet dat Koedijk is meegelopen, nadat hij de bal breed heeft gespeeld is het voor Koedijk een koud kunstje om zijn tweede treffer deze middag te maken.

Door deze nederlaag, en de uitslagen op de overige velden, schuift de competitie weer wat in elkaar en kan de ploeg uit Hasselt weer wat omhoog gaan kijken op de ranglijst. Volgende week wacht om 14:30 uur een thuiswedstrijd tegen SC Rouveen.

 

Voor meer foto's zie het foto album.