Olympia'28 wint uit bij Swift'64 met 2-3

11-10-2021

Kijk voor meer foto's van deze wedstrijd in het fotoalbum of op https://www.facebook.com/groups/1634417200158221

Na de gestaakte wedstrijd van vorige week mocht de brigade van Hans Roeland afgelopen zaterdag 9 oktober afreizen naar Swifterbant voor een ontmoeting met de plaatselijke trots Swift’64. Olympia’28 moest het zonder vaste basisspelers Matthan Admiraal en Jeffrey van de Belt stellen, waardoor er uiteindelijk een piepjong elftal opgesteld stond met een gemiddelde leeftijd van 20,8 jaar. En dit tegen een elftal waar Olympia’28 het doorgaans moeilijk tegen heeft.

Dit bleek ook in de eerste helft. Olympia’28 werd terug gedrongen op eigen helft en kwam maar sporadisch aan voetballen toe. Doelman Luuk Dorland zag de ene na de andere aanvalsgolf op zich af komen, zonder dat Swift’64 eigenlijk tot echt uitgespeelde of goede kansen kwam. Enige echte wapenfeit van Olympia-kant was een vrije trap vanaf de rechterzijde van het veld welke ineens op doel geschoten werd door Stephan Timmerman; helaas eindigde zijn bal in het zijnet. Mede omdat een doelpunt van Swift’64 in de 41e minuut geannuleerd werd wegens buitenspel, werd de rust bereikt met een 0-0 tussenstand.

In het tweede bedrijf was het toch Olympia’28 wat iets meer van zich af kon bijten. Met de inbreng van Bertus Finke voor Thijmen van den Berg kwam er direct ook wat meer ervaring in de ploeg. Dit leidde in de 47e minuut meteen tot een goede kans. Ruben Willems vertrok over de rechterkant van het veld en sneed mooi naar binnen, zijn schot werd vervolgens gekeerd door doelman Seinen van Swift’64. Hierna was het weer Swift die het initiatief naar zich toe trok. In de 52e minuut leverde dit een enorme kans op in het strafschopgebied van Olympia’28, maar als door een wonder wist Dorland zijn doel schoon te houden.

In de 57e minuut kwam Olympia’28 toch enigszins tegen de verhouding in op voorsprong. Bram Haasjes verzond vanaf de linkerzijde van het veld een lange bal in de richting van spits Finke die de bal goed aan kon nemen, de verdediger op het verkeerde been zette, en vervolgens keeper Seinen kansloos liet met een bal in de verre hoek: 0-1. Swift’64 was er alles aan gelegen om deze achterstand gelijk ongedaan te maken en trok meteen na de aftrap naar voren. Dankzij een katachtige redding van Dorland op een schot in de korte hoek bleef de stand in het voordeel van Olympia’28.

Waar Swift’64 wederom het overwicht bleef houden was het Olympia’28 wat er af en toe toch gevaarlijk uit wist te komen. In de 66e minuut was het wederom Haasjes die op avontuur ging en uiteindelijk uitkwam bij het strafschopgebied van Swift’64. Via via kwam de bal bij Willems terecht, maar hij zag wederom dat zijn schot gekeerd werd door keeper Seinen. Nog geen minuut later was het centrale verdediger Koen Holthof die aan een slalom begon en pas gestuit kon worden door de verdediger van Swift’64 in het strafschopgebied. Alle reden voor scheidsrechter Ekkel om de bal op de stip te leggen. De strafschop werd genomen door Patrick Reuvekamp, na een lange afwezigheid wegens blessures weer geheel wedstrijdfit, maar helaas voor hem en Olympia’28 was zijn inzet te scherp en belandde deze op de buitenkant van de paal.

Tien minuten later, in de 77e minuut, werd deze misser goedgemaakt door diezelfde Reuvekamp. Vanuit het middenveld wist hij Finke te bereiken die door kon tot in het strafschopgebied van Swift’64. Daar omspeelde hij de doelman en kon zo de 0-2 op het bord zetten. Dat Swift’64 hiermee nog niet op de knieën was bewees de ploeg uit Swifterbant meteen na de aftrap. Uit de eerste de beste aanval in de richting van Dorland moest deze zich gewonnen geven. Cedric Oosterloo kapte Haasjes uit en kon de bal in de verre hoek binnen schieten: 1-2. Bij menig Olympiaan sloeg de schrik zich om het hart toen Dorland in de 83e minuut de bal maar niet vast kon krijgen. De aanvaller van Swift’64 had de bal voor het binnen schieten maar schoot uiteindelijk over.

In de 87e minuut was het weer Finke die van zich deed spreken met een fantastisch slotakkoord. Op een kleine 20 meter van het doel van Swift’64 kreeg hij de bal aangespeeld door Timmerman. Finke draaide om zijn tegenstander heen, keek heel even op, en schoot vervolgens de bal met een heerlijke curve over doelman Seinen in de verre kruising: 1-3. Hierna was het verzet van Swift’64 toch wel gebroken. Olympia’28 kreeg nog een megakans via de ingevallen Jan Koedijk die op zijn karakteristieke wijze ‘op de brommer’ de verdediging te snel af was. Echter eenmaal voor de doelman aangekomen koos hij ervoor om zelf te schieten in plaats van de bal breed te leggen. Doelman Seinen wist zijn schot te keren.

Dat het in de 94e minuut nog wel 2-3 werd voor Swift’64 was slecht voor de statistieken, maar gelukkig floot na de aftrap scheidsrechter Ekkel af voor het einde van de wedstrijd. Hierdoor staat Olympia’28 na 2,5 wedstrijd op de 4e plaats op de ranglijst.

Volgende week wacht in Hasselt de wedstrijd tegen koploper Hatto Heim. Om 14:30 uur zal er afgetrapt worden op sportpark ’t Hoenbroeck.

Opstelling Olympia’28:
Dorland; Bruins, Holthof, Zandink, Haasjes; H. v.d. Berg, Holtland, Reuvekamp; T. v.d. Berg (’46 Finke, ’90 Hamstra), Willems (‘84 Koedijk), Timmerman (‘88 Ritsema)