Olympia’28 wint laatste duel tegen VV Hattem 1-3

25-5-2019

Olympia’28 heeft de laatste wedstrijd van het seizoen afgesloten met een 1-3 overwinning op VV Hattem. Het waren Jeffrey v.d. Belt (tweemaal) en Kevin Veger (éénmaal) die het net voor de Hasselters wisten te vinden.

Olympia’28 mag deze week op bezoek bij VV Hattem, de ploeg van oud Olympia’28 trainer Hans Roeland. Olympia’28 heeft nog iets goed te maken na de nederlaag aan het begin van het seizoen. Vanaf het eerste fluitsignaal is het Olympia’28 wat het balbezit heeft en op zoek gaat naar de openingstreffer. Deze lijkt er in de zevende minuut te komen als Willard Visscher het doel onder vuur neemt, maar zijn geplaatste schot ziet worden gekeerd. Twee minuten na deze kans is het alsnog raak en komt Olympia op een 1-0 voorsprong. Na een combinatie op het middenveld is het Roy Kuik die de bal voorgeeft en v.d. Belt die de bal achter de doelman weet te schieten. Twee minuten later is het Hattem wat op gelijke hoogte weet te komen. Balverlies achterin zorgt ervoor dat er op het doel wordt afgegaan van Bas Roosken. In eerste instantie weet hij de bal nog prima te redden maar in tweede instantie is hij kansloos waardoor de stand 1-1 wordt. Na de gelijkmaker is het Olympia’28 wat nog gevaarlijk wordt via Visscher en Veger. Maar beide mannen zien hun schoten langs de verkeerde kant van de paal verdwijnen. Tien minuten voor rust weet de ploeg alsnog op een meer dan terechte voorsprong te komen. Het is Visscher die de bal op het middenveld in bezit krijgt en met een perfecte pass v.d. Belt voor de Hattem-goalie zet. Zijn eerste schot kan nog gekeerd worden, maar in tweede instantie verdwijnt deze alsnog in het doel. V.d. Belt scoort hiermee zijn twintigste competitietreffer van dit seizoen en is hiermee gedeeld topscorer van de competitie. Door deze treffer gaan de Hasseltenaren rusten met een 1-2 voorsprong.

Na rust zien we hetzelfde spelbeeld als in de eerste helft. Het is Olympia’28 wat het balbezit heeft maar in eerste instantie niet gevaarlijk weet te worden op een paar kleine kansen na. Bij de eerste grote kans is het ook gelijk raak. Het is v.d. Belt die de opbouw van Hattem weet te verstoren waarna de bal terecht komt bij Veger. Hij weet de goalie met een harde schuiver in de hoek te passeren en Olympia’28 op een 1-3 voorsprong te schieten. Vijf minuten na dit doelpunt krijgt Olympia’28 de laatste kans van de wedstrijd. Het is wederom v.d. Belt die het probeert in het zestienmeter gebied van de tegenstander maar zijn schot gepareerd ziet worden door een Hattemer verdediger. Hierdoor blijft de einduitslag van deze wedstrijd 1-3.

Na terugkomst in Hasselt is er afgesloten met de prijs van ‘’Man of the Season’’, de prijs voor beste speler van het seizoen 2018-2019. Deze prijs is aangeboden door onze sponsor ‘’Café Ad’vundum.

Speler van het seizoen 2018-2019 is geworden Willard Visscher.

Voor de ploeg van trainer Jarrisch Keizer is de zomerstop bijna aangebroken, op Donderdagavond 6 Juni wordt er nog een afscheidswedstrijd georganiseerd voor een aantal vertrekkende spelers uit de eerste en tweede selectie. Aanvang van dit duel is 19:30.