Olympia'28 VR1 - Olde Veste'54 VR2

09-12-2013

Zaterdag 7 december stond de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma. Eindelijk weer eens een thuiswedstrijd na 3 uitwedstrijden op rij. De dames uut Hasselt begonnen uitstekend aan de wedstrijd want na amper 3 minuten spelen stond de stand al op 1-0... 

Uit een corner van Anne Wil kon Betty geheel vrijstaand binnen tikken omdat de keepster van Olde Veste de bal uit de handen liet glippen. Een goed begin is het halve werk. Na de goal werden er door beide ploegen wat spelden prikjes uitgedeeld, maar tot echte grote kansen leidde dit niet. Tot aan de 14de minuut, een geweldige ''cross pass'' van Elisabeth op Manuela en die rond koelbloedig de 2-0 af. Na de goal werd het van de kant van de dames slordig. Het wel bekende ''tikkie takkie'' voetbal werd helaas niet aan de supporters getoond. Toch werd het voor rust nog 3-0 door een goal van onze topscoorster Elisabeth.

 

Waar de eerste helft goed begon voor de dames, begon de tweede helft dramatisch. Na amper 5 minuten in de tweede helft kon de spits van Olde Veste ongehinderd op Maaike afgaan en die kon de bal helaas niet stoppen 3-1. Na deze tegengoal rechtte de dames de rug weer en gingen op zoek naar meer goals. Conditioneel waren we toch beter dan onze tegenstanders dus de kansen kwamen vanzelf wel. Kans op kans werd er gecreerd door de dames. De 4-1 werd gemaakt door Elisabeth en de 5-1 door Monica.

De dames gaan dus met een goed gevoel de winterstop in. Top eerste seizoens helft afgewerkt ondanks de erg jonge ploeg.