Olympia'28 Vr1 behoud eerste plek

29-10-2016

Vol zenuwen druppelden de dames stuk voor stuk binnen op sportpark 't Hoenbroeck waar ze 13:00 verwacht werden door trainer Johan Bos. Nadat ze er allemaal waren konden de dames over op de wedstrijd bespreking. De dames wisten dat het geen makkelijke pot zou worden aangezien Tonego ook in de top meedraait. Toen alles duidellijk was voor iedereen konden de auto's gestart worden voor een retourtje Luttelgeest. Er moest natuurlijk nog wel een plekje overblijven in 1 van de auto's, want de 3 punten moesten natuurlijk ook nog mee terug.

Eenmaal aangekomen op bestemming werd er een kleedkamer buiten het sportpark aangewezen die bij de tennis zat en het veld waar de wedstrijd gespeeld had moeten worden helemaal aan de andere kant lag ergens in de middle of nowhere.. weiland links, weiland rechts... Maar dat maakte de dames uut Hasselt niet zoveel uit, wantja ze hebben op alle soorten en maten velden al wel gewonnen.

Na een wat korte warming-up was het tijd om aan de wedstrijd te beginnen. De zenuwen liepen steeds hoger op, maar vol goeie moed konden de dames starten aan de wedstrijd.

15:00 - de dames van Tonego trapten. Olympia wist direct goed druk te zetten en creëerden direct in de 2e minuut al een kans. Sippie Boudelinghaalde uit maar helaas.. De bal raakte de paal en kwam met de zelfde vaart terug in de voeten van Elisabeth Selderhuis die vervolgens onderkantje lat raakte, maar net niet over de doellijn kwam. Tonego schakelde om en zette Olympia een beetje onder druk. De sliding van Dunja de Bruin om de bal weg te werken leverde tonego een corner op waar niks uit kwam. Er werd veel op de helft van Olympia gevoetbald en zo nu en dan kwamen er een paar schoten op doel van Tonego die gelukkig over of naast gingen. In de 12e minuut kregen de dames van Olympia een vrije trap mee. Genomen door Dunja de Bruin die de keeper pakte maar perongeluk direct los liet! Gelukkig was daar Anne Wil Aalberts die bij de keeper stond en hem er toch nog in wist te schieten. 0-1! Er werd veel over en weer gespeeld en de dames waren aan elkaar gewaagd. in de 34e minuut won Elisabeth Selderhuis een duel waardoor ze door kon lopen naar het doel. Ze gaf de bal voor en Sippie Boudeling wist de bal het doel in te tikken. 0-2! Nog geen 5 minuten later is daar Tonego die veel te makkelijk het veld over dansen en scoren de 1-2. De dames van Olympia weten dat deze wedstrijd niet zomaar gewonnen is en zetten alles op alles. Er worden veel kansen gecreëerd aan beide kansen, maar dan net voor de rust neemt Sippie Boudeling nog even een sprintje naar voren en geeft een voorzet op Elisabeth Selderhuis die hem er netjes rustig gericht afmaakt. 1-3! Tijd voor rust.

Aangezien de afstand van veld en kleedkamer iets te lang is blijven beide partijen bij de dug-outs op het veld. Er werd thee gebracht en de trainer deed z'n zegje over hoe het ging. Het was niet slecht, maar hier en daar moesten er een paar dingen anders gaan.

2e helft werd afgetrapt door de dames van Olympia. Er werd goed druk gezet aan de kant van Olympia en dat werd beloond. In de 55e minuut weet Michelle Kouwen het doel te vinden en scoort de 1-4! Inmiddels zijn de zenuwen afgezakt en is de hoop op de 3 punten zeer aanwezig. Er moet echt iets flink mis gaan willen de dames de 3 punten laten liggen. Nog 15 minuten te gaan waarin nog veel getikt werd, maar weinig kansen. Hier en daar nog een bal vanuit achter die Sippie Boudeling prima weet aan te nemen en op het doel af kan stappen. 1 op 1 met de keeper en dan.... de bal rolt rustig door de benen van de keeper heen en ja hoor daar was de 1-5! Dat was ook direct het einde van de wedstrijd. De dames van Olympia lopen met een goed gevoel het veld af om te douchen en terug te gaan naar Hasselt met de 3 wel verdiende punten.

Volgende week 05-11-16 staat de wedstrijd tegen Genemuiden Vr2 op de planning. Aanvang 12:00 @ v.v. Olympia'28