Olympia’28 verspeelt punten in duel tegen koploper

13-4-2019

Het is Olympia’28 niet gelukt om punten mee te nemen na het duel tegen koploper ZAC uit Zwolle. Ondanks dat de Hasseltenaren twee keer terug kwamen van een achterstand wist de ploeg uit Zwolle aan het eind van de wedstrijd nog twee maal te scoren.

Het is Olympia’28 wat het duel prima begint tegen de koploper uit Zwolle. In de vijfde minuut is het Bertus Finke die de eerste kans krijgt. Na een voorzet van Wesley Pestman ziet hij zijn schot tegen de onderkant van de lat en de doellijn weer terug het veld in gaan. Vijf minuten na deze eerste kans is het wederom Olympia’28 wat gevaarlijk weet te worden. Dit keer is het Kevin Veger die de bal krijgt in de zestienmeter maar zijn schot voorlangs ziet gaan. In de zeventiende minuut is het ZAC wat de eerste kans krijgt via een corner en gelijk ook de score opent. Na deze onverwachte openingstreffer is het Olympia’28 wat weer het balbezit over neemt en tot kleine kansen weet te komen. De gelijkmaker in de 26e minuut is dan ook terecht. Het is wederom een voorzet van Pestman die dit maal Willard Visscher weet te bereiken. Hij weet de bal dan in het lege doel te schieten. Lang kan de Hasseltse formatie niet genieten van de voorsprong. Drie minuten na de gelijkmaker weet ZAC van twintig meter de bal achter doelman Jeroen Bos te schieten. Door deze treffer gaan de ploegen rusten met een 2-1 stand in het voordeel van ZAC.

In de tweede helft zien we wederom een sterk Olympia’28 wat meerdere kansen weet te creëren. Het is wederom Finke die twee kansen krijgt maar de bal niet voorbij de Zwolse doelman weet te krijgen. De kans voor de gelijkmaker volgt voor Olympia’28 in de 70e minuut als de ploeg een penalty krijgt na een overtreding op diezelfde Finke. Het is de Hasseltse topscorer Jeffrey v.d. Belt die deze kans weet te benutten en zo de stand op gelijke hoogte zet. Ondanks het vele balbezit en het betere spel weten de Hasselters niet meer gevaarlijk te worden voor het doel van ZAC, waardoor beide ploegen genoegen lijken te moeten nemen met één punt. Maar dan is het ZAC wat in de 89e en 91e minuut nog twee keer weet te scoren. Eerst weet men via een snelle vrije trap de bal snel voorin te krijgen waarbij het voor de voorwaartsen een koud kunstje is om de bal binnen te schieten. Twee minuten later weet men via een goede individuele actie 1-op-1 te komen met keeper Bos en nogmaals te scoren waardoor de wedstrijd eindigt in een 4-2 stand.

Volgende week speelt Olympia’28 een thuiswedstrijd tegen DSV’61 uit Doornspijk. Weet men dit duel winnend af te sluiten dan zet men een grote stap naar handhaving in de derde klasse C.

 

Voor meer foto's zie het foto album