Olympia’28 verliest thuis van koploper Hatto Heim

12-10-2019

Het is Olympia’28 niet gelukt om tegen koploper Hatto Heim voor een stunt te zorgen. Ondanks dat de Hasseltenaren nog voor rust op voorsprong kwamen wist Hatto Heim die in de tweede helft om te draaien door twee maal het doel te vinden.

Olympia’28 mag deze middag aantreden op een nieuw hoofdveld waar de afgelopen zomer veel tijd aan is besteed. Het is aan de ploeg van trainer Jarrisch Keizer om deze wedstrijd de eerste punten van het seizoen binnen te halen en dat lijkt in de eerste helft ook te gaan lukken. Na een openingsfase waarin beide ploegen niet gevaarlijk weten te worden is het Olympia’28 wat in de eenentwintigste minuut op voorsprong weet te komen. Het is na een scrimmage in de zestienmeter Jeffrey v.d. Belt die zijn ploeg op voorsprong zet en zo zijn eerste doelpunt van het seizoen maakt. Vijftien minuten na de openingstreffer is het wederom Olympia’28 wat gevaarlijk weet te worden. dit keer is het de mee opgekomen Julian Zuidema met een goede voorzet op Lennart Leusink, maar zijn schot mist de juiste precisie. Kort voor rust zien we Hatto Heim voor het eerst gevaarlijk worden voor het doel van doelman Jeroen Bos. De ploeg mag een vrije trap nemen op de rand van het zestienmeter gebied maar ziet die poging hoog over het doel gaan. In de 45e minuut zijn het de Hasseltenaren die bijna op een 2-0 voorsprong komen. Een voorzet vanaf de rechterkant wordt tegendraads ingekopt door v.d. Belt, maar zijn bal gaat net over het doel waardoor de stand bij rust 1-0 blijft.

Na rust zien we een Hatto Heim wat nadrukkelijker op zoek gaat naar een treffer. Deze valt ook met enig fortuin in de 47e minuut. Een voorzet van Robin Metselaar wordt getoucheerd door de Hasseltse defensie en verdwijnt via de lat en de binnenkant van de paal in het doel. Na deze gelijkmaker probeert de ploeg uit Hattem door te drukken en op voorsprong te komen. Dit lijkt bijna te lukken in de 54e minuut, maar het is doelman Bos met een goede reflex op een schot van afstand. Dat de doelmannen deze wedstrijd in vorm waren bleek ook aan de overzijde. In de 66e minuut is het Willard Visscher die het probeert van afstand. Zijn schot lijkt doeltreffend te zijn, maar wordt op het laatste moment knap uit het doel gehouden. Daarna lijkt het duel te gaan eindigen in een gelijke stand tussen de koploper en de hekkensluiter. In de 77e minuut komt Olympia’28 echter op een onnodige 1-2 achterstand. Een te korte terugspeelbal in de Hasseltse defensie wordt binnengeschoten door invaller Joep van Apeldoorn. Hierdoor verliezen de Hasselters ook het vierde duel in deze competitie.

Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen BAS uit Biddinghuizen. Aanvang van dit duel is 14:30 uur 

 

Voor foto's zie het foto album