Olympia’28 verliest stadswegderby van SC Rouveen

16-3-2019

Het is Olympia’28 niet gelukt om de tweede stadswegderby van dit seizoen ook winnend af te sluiten. Ondanks de voorsprong via Bertus Finke kwam Sc Rouveen in de laatste minuten via twee doelpunten langszij.

Het is een zaterdagmiddag waar er een stevige wind waait over het hoofdveld van Sc Rouveen. Het is Olympia’28 wat de eerste helft tegen de wind in speelt en daardoor in de eerste minuten moeilijk kansen kan creëren voor het doel van Rouveen. Het is Rouveen wat voor het eerst gevaarlijk weet te worden in de wedstrijd in de 26e minuut. Een goed schot van twintig meter kan gekeerd worden door doelman Jeroen Bos. Aan de andere kant kan Olympia’28 ook op voorsprong komen. Het is Jeffrey v.d. Belt die de bal in de zestienmeter kan controleren maar zijn schot niet voldoende kracht kan meegeven om gevaarlijk te worden. Beide ploegen proberen voor rust nog een voorsprong te forceren en het is de Hasseltse formatie die daar nog het dichtste bij komt. Het is Bertus Finke die door een individuele actie de bal kan voorgeven maar niemand de bal zit binnen werken.

Kort na rust is het Olympia’28 die via Bertus Finke op voorsprong weet te komen. Na een steekpass weet hij langs de verdediger te komen en de bal in de kruising te schieten. Waar de Hasselters de voorsprong hebben is het Sc Rouveen die naar mate de wedstrijd vordert meer het balbezit krijgt. Ondanks het vele balbezit kan men hier maar een paar kleine kansen mee creëren. In de 73e minuut lijkt men dicht bij de gelijkmaker maar verdwijnt de bal net over het lat van doelman Bos. Deze gelijkmaker valt uiteindelijk in de 86e minuut. Na balverlies op het middenveld van Olympia’28 gaat de bal vanaf de linkerkant voor het doel langs en kan Daimen Schra namens Sc Rouveen de gelijkmaker aantekenen. Na dit doelpunt gaat de ploeg op zoek naar de drie punten. Die vind men ook twee minuten na de gelijkmaker. in de 88e minuut kan de bal worden binnengeschoten door Berjan Nijboer waardoor Olympia’28 voor de derde wedstrijd op rij geen punten weet binnen te halen.

Volgende week speelt Olympia’28 een thuiswedstrijd tegen Hatto Heim.

 

Voor meer foto's zie het foto album