Olympia’28 verliest openingsduel tegen VV Hattem

21-9-2019

Het is Olympia’28 niet gelukt het eerste duel van het nieuwe seizoen winnend af te sluiten. Nadat de ploeg in de eerst helft op achterstand kwam probeerde men dit in de tweede helft recht te zetten. Ondanks verschillende kansen kon de ploeg uit Hasselt de gelijkmaker niet forceren.

Kort na het eerste fluitsignaal is het de ploeg uit Hattem die gevaarlijk weet te worden voor het doel van Olympia’28. Een corner wordt hard over het doel gekopt van doelman Jeroen Bos. Één minuut na deze kans komt Hattem wederom gevaarlijk voor het doel van de Hasselters maar is het Bos die de bal ditmaal tegenhoudt. Daarna is het Olympia’28 wat een sterkere fase kent in de eerst helft. Dit resulteert in kansen voor Jan Koedijk en Ceran Lau maar beide zien hun pogingen langs het doel verdwijnen. In de zeventiende minuut komen de Hasseltenaren dichtbij de openingstreffer, een vrije trap komt voor de voeten van Koedijk en die ziet zijn schot via de rug van een verdediger op de lat eindigen. Twee minuten na deze kans komt VV Hattem in de 19e minuut op voorsprong. Het is Wesley van Winsum die zichzelf goed weet vrij te spelen en de bal over de keeper schiet. In het restant van de eerste helft zien we kleine kansen voor beide doelen waarin niet meer gescoord wordt.

In de tweede helft zien we een sterker Olympia’28 op het veld. In de beginfase levert dit vooral schoten op van een meter of twintig. Daarnaast wordt de ploeg gevaarlijk via corners welke gekeerd worden door de Hattemse doelman. Grootste kans voor Hattem om de score te verdubbelen volgt in de 73e minuut waarbij een schot op de kruising eindigt. In het laatste kwartier krijgt Olympia’28 een aantal kansen om de gelijkmaker op het scorebord te zetten. In zowel de 81e als de 82e minuut mag Erik v.d. Kolk bij een corner binnenkoppen maar ziet beide pogingen net over de lat verdwijnen. In de 88e minuut wordt Olympia’28 voor het laatst gevaarlijk via wederom een corner. Ditmaal is het Koen Holthof die de bal weet te koppen maar zijn bal van de lijn gekeerd ziet worden. Hierdoor verliest de ploeg van trainer Jarrisch Keizer de seizoensopener met 1-0.

Volgende week speelt Olympia’28 de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Swift’64 uit Swifterbant.