Olympia’28 verliest ook vijfde competitiewedstrijd

19-10-2019

Het is Olympia’28 niet gelukt om de uitwedstrijd tegen BAS uit Biddinghuizen winnend af te sluiten. De Hasseltenaren kwamen voor rust nog wel op voorsprong via Bertus Finke maar keken aan het eind van de wedstrijd tegen een 4-2 achterstand aan.

De Hasseltenaren kunnen deze wedstrijd weer beschikken over Bertus Finke die langdurig geblesseerd is geweest. Dat hij nog steeds van waarde is blijkt in de vijftiende minuut als hij de eerste kans krijgt voor Olympia’28. Een diepe bal op Finke wordt hard door hem op doel geschoten maar wordt uit de kruising gehaald door de BAS-doelman. De tweede kans voor Finke is in deze wedstrijd wel raak. In de 25e minuut gaat hij goed door, weet de doelman te omspelen om daarna de bal in het lege doel te schieten. Na deze openingstreffer blijft Olympia’28 doordrukken maar weet ondanks verschillende kansen de score niet te verdubbelen. Kort voor rust zien wij de eerste kans voor BAS, maar de voorzet kan niet worden binnengeschoten. Hierdoor gaat de ploeg uit Hasselt met een 0-1 voorsprong rusten.

De eerste tien minuten na rust speelt het spel zich voornamelijk op het middenveld af waarbij beide ploegen niet gevaarlijk weten te worden voor het doel. In de 64e minuut komt de ploeg uit Biddinghuizen op een gelijke stand via een vrije trap op de rand van de zestienmeter. Na deze gelijkmaker raakt Olympia’28 de controle over de wedstrijd kwijt en wordt BAS steeds gevaarlijker voor het doel van Jeroen Bos. Dat balbezit leidt in de 72e minuut tot een doelpunt voor BAS. Een voorzet vanaf de linkerflank kan in het vijfmeter gebied binnengegleden worden. Totaal onverwacht komt Olympia’28 vijf minuten later weer op een gelijke stand. Een diepe bal kan niet worden gepakt door de doelman van BAS waarna Jeffrey v.d. Belt in de scrimmage de gelijkmaker binnenschiet. Hierdoor lijkt Olympia op weg naar het eerste punt in dit seizoen. Twee minuten voor tijd vervliegt deze hoop na balverlies op het middenveld waarna de aanvaller van BAS de bal om doelman Bos in het doel schiet. In blessuretijd volgt daarna ook nog de 4-2 waarbij de bal onder de Hasseltse goalie wordt heen geschoten.

Volgende week wacht er een thuiswedstrijd voor Olympia’28 tegen VIOS uit Vaassen. Dit duel zal starten om 14:30

 

Voor foto's zie het foto album