Olympia’28 verliest eerste thuiswedstrijd

28-9-2019

Het is Olympia’28 niet gelukt de eerste thuiswedstrijd van het seizoen winnend af te sluiten. In een boeiend duel tegen Swift’64 was het oud-Olympiaan Kevin Veger die de winnende treffer op zijn naam schreef.

Het begin van het duel tegen Swift’64 is voor de Hasseltenaren. In de achtste minuut levert dit de eerste kans op voor Ceran Lau. Een voorzet van Lennart Leusink wordt door Lau gekopt maar verdwijnt over het doel van de Swift-goalie. Na deze kans wordt Olympia’28  twee maal gevaarlijk via Jan Koedijk. Hij gaat in eerste instantie alleen op de doelman af maar speelt de bal op het laatste moment te ver voor zich uit waardoor de keeper kan ingrijpen. Een paar minuten later krijgt hij de bal rond het middenveld en weet met een individuele actie de verdedigers achter zit te laten , het schot krijgt echter niet voldoende kracht en richting mee waardoor er een gelijke stand op het bord blijft staan. Daarna is het Swift’64 die meer het balbezit krijgt. In de twintigste minuut resulteert dit in een vrije trap van 20 meter die goed wordt binnengeschoten maar kan worden gered door Jeroen Bos. Kort voor rust wordt Swift nog één maal gevaarlijk voor het Hasselter doel. Na een goede combinatie mag er van afstand worden uitgehaald op het doel, maar is het wederom Jeroen Bos die de bal uit het doel weet te houden, waardoor de ploegen gaan rusten met een 0-0 tussenstand.

Na rust is het Olympia’28 wat het beste uit de kleedkamer komt. Wederom is het Koedijk met een kans maar hij ziet zijn schot van randje 16-meter rakelings over het doel gaan. In de 65e minuut komt Swift’64 gevaarlijk voor het doel van Bos, maar ook dit schot vanaf 20 meter verdwijnt net over het doel. Één minuut later is het alsnog raak voor de mannen uit Swifterbant. Na balverlies in de Hasselter defensie is het uitgerekend Kevin Veger die de bal achter Bos weet te schieten en zo de ploeg uit Swifterbant op voorsprong zet. Gelijk vanaf de aftrap krijgt Olympia’28 een uitgelezen kans om de gelijkmaker op het scorebord te zetten. Een goede steekpass komt bij Koedijk terecht maar hij kan zijn schot niet voldoende kracht meegeven. Hij weet wel de keeper te passeren, maar de bal wordt nog van de lijn gehaald door een verdediger. Laatste kans deze wedstrijd is wederom voor Olympia’28 wat een vrije trap mag nemen vanaf 20 meter. Erik v.d. Kolk neemt de vrije trap goed, schiet hem hard langs de muur maar ziet zijn schot nog net gepareerd worden door de doelman. Hierdoor eindigt het duel in een 0-1 overwinning voor de mannen uit Swifterbant.

Volgende week speelt Olympia’28 een uitduel tegen VV Elspeet. Aanvang van dit duel is 14:30

 

Voor meer foto's zie het foto album