Olympia'28 tankt zelfvertrouwen met eerste zege

28-9-2013

 Olympia ’28 tankt zelfvertrouwen met eerste zege


 
HASSELT – Olympia ’28 heeft zaterdag de eerste zege van het seizoen geboekt. In eigen huis werd met 2-0 gewonnen van Drienerlo.
 
Na drie nederlagen was het voor Olympia zaak om punten pakken. De ploeg ging dan ook gretig van start. In de eerste minuut was de ploeg gevaarlijk met enkele corners. In de 10e minuut kwam de ploeg uit Hasselt op voorsprong. Goed doorzetten van Martijn Laarman vormde de inleiding tot de openingsgoal. Hij veroverde de bal, waarna Kjelt Bonhof de bal panklaar legde voor Wesley Pestman: 1-0. Nadat Maurice van Raalte in de 13e minuut de bal net naast schoot, kroop Olympia een minuut later door het oog van de naald. Arjan Baan had de bal voor het inkoppen, maar kopte vrij voor de goal naast.
In de 24e minuut hielp Drienerlo de thuisploeg nog verder in het zadel. Verdediger Dennis Rebergen verslikte zich in Kjelt Bonhof. Die kon vervolgens alleen op de keeper afgaan en scoren. Drienerlo liet in het restant van de eerste helft zien dat het over aardige spelers beschikt, maar de teamprestatie was voor rust ondermaats. Toch kwam Olympia ’28 vlak voor rust nog in de problemen. Jurrien Visscher kon op de doellijn echter redding brengen met het hoofd.
 
Na rust kwam Dienerlo gretig uit de kleedkamer. In de 50e minuut kon Marc van Dieren op de doellijn de gelijkmaker voorkomen. Drienerlo had een overwicht, maar kon niet echt veel creëren. Aan de andere kant moesten de gasten meer ruimte weggeven. Olympia ’28 verzuimde om hiervan te profiteren, zodat de wedstrijd spannend bleef. In de 67e minuut was Bonhof even vrij. Hij ging voor eigen succes, terwijl hij beter breed had kunnen leggen op de vrijstaande Maurice van Raalte. In blessuretijd leek Bonhof te gaan scoren, maar zijn lob werd nog gepakt door de goalie.
 
Het maakte niet veel uit. Olympia ’28 won met 2-0 boekte zo de eerste overwinning. De ploeg is van de hatelijke nul af. Bovenal is de eerste zege, na de moeizame start in de tweede klasse H zeer belangrijk voor het vertrouwen van de jonge groep van trainer Marcel Beumer.

Zie verdere fotoverslag onder Fotoalbum!