Olympia’28 speelt gelijk tegen VV Elspeet; 1-1

01-2-2020

Het is Olympia’28 niet gelukt om het eerste thuisduel in 2020 winnend af te sluiten. Tegen VV Elspeet bleef de ploeg van Jarrisch Keizer steken op een 1-1 gelijkspel.

De eerste kans in de wedstrijd is bijna gelijk voor Olympia’28. Als we bijna een minuut onderweg zijn is het Dieter Kroek die het probeert van afstand maar zijn schot gekeerd ziet worden. In twee instanties weet Jeffrey v.d. Belt in de rebound niet raak te schieten, hij raakt tot twee keer toe de paal. In de achtste minuut wordt de ploeg uit Hasselt voor de tweede keer gevaarlijk. Het is Jan Koedijk die goed door komt over de rechterflank, maar 1-op-1 met de goalie de bal niet binnen weet te schieten. In de twintigste minuut komt de ploeg uit Elspeet voor het eerst gevaarlijk voor het doel, maar het is doelman Jeroen Bos die de bal uit zijn doel weet te houden. In de counter uit die kans komt Olympia’28 op voorsprong. Het is Lennart Leusink die de bal om de keeper heen schiet en de bal in het doel ziet verdwijnen. In het restant van de eerste helft is Elspeet de ploeg die het balbezit heeft, maar dit niet kan omzetten in grote kansen.

In de tweede helft komt Elspeet scherper uit de kleedkamer als Olympia’28. De ploeg wordt gevaarlijk via de zijkanten maar weet dit niet om te zetten in kansen voor het doel. Aan de andere kant verzuimt de Hasseltse formatie om de voorsprong te verdubbelen. Het is v.d. Belt die tot twee keer gevaarlijk weet te worden voor het doel. Eerst ziet hij de bal in de scrimmage door een verdediger van de lijn worden gehaald. In tweede instantie weet hij zichzelf goed vrij te spelen maar ziet zijn schot langs de verkeerde kant van de paal gaan. De eerste grote kans van Elspeet in de tweede helft is wel gelijk raak. Een goed opgezette aanval over de linkerkant komt voor de voeten van Emiel Goud die de bal achter Bos schiet. Na de onverwachte gelijkmaker zoekt de Hasseltse formatie nog nadrukkelijker de aanval. In het laatste kwart van de wedstrijd krijgt de ploeg meerdere kansen via v.d. Belt en de ingevallen Marc van Dieen, maar de bal krijgt men niet achter de Elspeetse goalie waardoor beide ploegen genoegen moeten nemen met één punt.

Volgende week speelt Olympia’28 een uitwedstrijd tegen Swift’64 uit Swifterbant. Aanvang van dit duel is 15:00