Olympia’28 speelt gelijk tegen Hulshorst; 1-1

14-12-2019

Het is Olympia’28 niet gelukt om de eerste seizoenshelft met een overwinning af te sluiten. De ploeg kwam in de tweede helft wel op een 1-0 voorsprong maar gaf dit diep in de blessuretijd nog uit handen.

Deze middag mag Olympia’28 gaan proberen om de winterstop in te gaan met een overwinning tegen VV Hulshorst. Deze ploeg vinden wij terug op de laatste plek in de competitie, maar speelt de laatste weken prima voetbal en heeft vier wedstrijden op rij niet verloren. In de openingsfase is het Hulshorst wat inzakt en Olympia het balbezit laat hebben. In het eerste kwartier levert dit twee doelpogingen op van Jeffrey v.d. Belt en Koen Holthof, maar beide gaan over het doel van de tegenstander. De eerste kans voor de bezoekers zien we in de 30e minuut als een uittrap onderschept kan worden. Het lijkt de 0-1 te worden maar de bal wordt in het zijnet van het lege doel geschoten. Tien minuten later krijgt Olympia’28 de volgende kans na een goede steekpass op Bertus Finke, maar voordat hij gevaarlijk kan worden wordt de bal voor zijn voeten weg geplukt door de goalie. Hierdoor gaan de ploegen rusten met een 0-0 stand.

In de tweede helft wordt het voetbal voor beide ploegen moeilijker gemaakt door de weersomstandigheden waardoor veel spelers weg glijden op de grasmat. Hierdoor zien we een wedstrijd die zich afspeelt rond het middenveld en weten beide ploegen niet gevaarlijk te worden voor het doel. De eerste kans in de tweede helft is wel gelijk raak. Het is Olympia’28 die in de 60e minuut op voorsprong komt na een aanval over de rechterflank. Het is Valery Leusink die na een individuele actie v.d. Belt weet te bereiken en voor hem is het een koud kunstje om de bal in het doel te schieten. Binnen tien minuten krijgt Olympia’28 twee maal de mogelijkheid om de score te verdubbelen maar het is v.d. Belt die de bal naast schiet en zijn kopbal niet voldoende kracht kan meegeven. In het laatste kwartier is het Hulshorst die alles op alles zet om de gelijkmaker te forceren en Olympia’28 lijkt met enig fortuin deze overwinning dan ook over de streep te trekken. Maar dan is het diep in de blessuretijd. Hulshorst mag nog één vrije trap nemen, de bal wordt hoog in de zestienmeter geschoten, en verdwijnt over doelman Jeroen Bos in het doel waardoor dit duel eindigt in een gelijkspel.

Voor de ploeg van vertrekkend trainer Jarrisch Keizer, hij zal volgend jaar trainer zijn van tweedeklasser FC Meppel, breekt nu de winterstop aan. Het eerste duel na de winterstop zal een uitwedstrijd zijn op 25 Januari 2020 tegen Zwolsche Boys.