Olympia’28 pakt punt in duel tegen Hatto Heim.

23-3-2019

Na drie nederlagen op rij heeft Olympia’28 een punt gepakt tegen Hatto Heim. Ondanks de vele kansen die de thuisploeg kreeg lukte het niet om tot scoren te komen. Gezien de krachtsverhouding op het veld was een puntendeling meer dan terecht.

Olympia’28 probeert vanaf het eerste fluitsignaal druk te zetten op het doel van Hatto Heim. Het eerste gevaar wordt in de zevende minuut gecreëerd, als het Kevin Veger is die het doel van de tegenstander onder schot neemt. Hij ziet zijn schot gekeerd worden op de doellijn door de verdediging van Hatto Heim. Tien minuten later zien we de bezoekers voor het eerst gevaarlijk worden voor het doel van goalie Jeroen Bos. De keeper kan zowel in eerste als in tweede instantie redden en zo zijn ploeg behoeden voor een vroege achterstand. Even later lijkt de ploeg uit Hasselt wel op voorsprong te komen via Erik v.d. Kolk maar hij ziet zijn schot in de zestienmeter gekeerd worden door de keeper. De laatste kans voor rust is wederom voor de Hasseltse formatie. Een voorzet wordt goed ingekopt door topscorer Jeffrey v.d. Belt, maar hij ziet zijn kopbal net over het doel verdwijnen waardoor de ploegen met een 0-0 stand gaan rusten.

Na rust gaat het tempo in de wedstrijd nog verder omhoog waarbij het Hatto Heim is wat voor het eerst gevaarlijk weet te worden voor het doel. Na een goede combinatie weet men uit te halen in de zestienmeter maar verdwijnt dit schot over het doel. Één minuut later is het V.d Belt die zijn kopbal van de lijn ziet worden gewerkt na een prima kopbal op het doel. Ondanks het vele balbezit weet de ploeg van Jarrisch Keizer pas in het slot van de wedstrijd weer gevaarlijk te worden. Tien minuten voor tijd is het V.d. Kolk die de bal voor het inschieten heeft maar de bal hoog over het doel heen schiet. Waar het duel lijkt te eindigen in een  0-0 eindstand is het Bertus Finke die in blessuretijd nog een grote kans krijgt om de drie punten in Hasselt te houden. Na een dieptebal gaat hij alleen op het doel af, maar zijn lob over de keeper is te hard waardoor ook deze kans over het doel verdwijnt en beide ploegen één punt over houden aan dit duel.

Olympia’28 speelt volgende week opnieuw een thuiswedstrijd, ditmaal tegen Vv Hulshorst. Aan de Hasseltenaren de taak om het met 0-4 gewonnen uitduel van begin die seizoen een mooi vervolg te geven.

 

Voor meer foto's zie het foto album