Olympia’28 pakt eerste punten van het seizoen

27-10-2019

Het is Olympia’28 gelukt om VIOS uit Vaassen de eerste nederlaag van het seizoen toe te brengen. Matchwinner was Willard Visscher die zijn afstandsschot promoveerde tot doelpunt. In de tweede helft was het doelman Jeroen Bos die zijn ploeg met meerdere reddingen op de been hield.

Olympia’28 mag deze middag aantreden tegen het onbekende VIOS uit Vaassen. Een ploeg die deze competitie nog niet verloren heeft, en de afgelopen seizoenen met goed voetbal om de bovenste plekken in de derde klasse mee streed. Vanaf de start van de wedstrijd hebben de Hasseltenaren het moeilijk om de bal in de ploeg te houden waardoor VIOS in de zevende minuut voor het eerst gevaarlijk wordt. Een voorzet van de flank wordt goed binnengeschoten maar kan uit het doel worden gewerkt door Jeroen Bos. Tien minuten na deze kans wordt de ploeg uit Vaassen wederom gevaarlijk via een afstandsschot maar is het wederom Bos die zijn doel schoon houdt. Dat de afstandsschoten gevaarlijk waren deze wedstrijd blijkt vijf minuten later als Willard Visscher aanlegt van 20 meter. Hij ziet zijn geplaatste schot achter doelman Gerritsen verdwijnen en zet zo de ploeg uit Hasselt op een 1-0 voorsprong. Kort na de openingstreffer krijgt Olympia’28 de uitgelezen kans om de score te verdubbelen. Het is Stan die in het vijfmetergebied de bal krijgt maar de bal over het doel kopt. Kort voor rust zien wij VIOS nogmaals gevaarlijk worden via een vrije trap maar die bal gaat hoog over het doel.

In de tweede helft wordt Olympia’28 nog verder terug gedrukt op de eigen helft. VIOS is de ploeg met het meeste balbezit en weet in de 59e minuut voor het eerst weer gevaarlijk te worden. Een schot van rand zestienmeter wordt gekeerd door doelman Bos. Een kwartier na deze kans lijkt VIOS op gelijke hoogte te komen via een goed geplaatste kopbal. Gelukkig voor de Hasseltenaren staat daar op de lijn nog Dieter Kroek die de bal voor de lijn weet weg te werken. De laatste vijftien minuten is het doelman Bos die zich deze middag onderscheid. Ondanks verschillende goede corners, voorzetten en combinaties in het veld is het elke keer Bos die op de juiste plek staat en zijn ploeg op de been houdt. De laatste kans deze wedstrijd is toch voor Olympia’28. Het is Jan Koedijk die diep wordt weggestuurd, de verdedigers het nakijken geeft, maar zijn schot ziet eindigen op de bovenkant van de lat. Hierdoor wint Olympia’28 het duel tegen VIOS Vaassen met 1-0 en stijgt men ook één plek op de ranglijst.

Volgende week speelt de ploeg van trainer Jarrisch Keizer een uitduel tegen ESC uit Elburg. Aanvang van dit duel is 14:30 uur

 

Voor meer foto's zie het foto album