Olympia'28 over op Craft kleding

02-7-2021

Olympia’28 heeft de overstap gemaakt naar sportkledingmerk Craft Sportswear. Een nieuwe samenwerking met zichtbare gevolgen. Met ingang van seizoen 2021/2022 gaat heel Olympia’28 namelijk over op nieuwe tenues. Het nieuwe shirt wordt gekenmerkt door een trotse Hasselter uitstraling waarbij het wapen en de skyline van de stad fraai zichtbaar zijn.

Een andere nieuwe ontwikkeling is dat alle Hasselter jeugdelftallen in hetzelfde sublimatie-shirt gaan voetballen. Het kenmerk van deze shirts is dat opdruk, zoals logo’s en nummers, als het ware wordt geprint in het textiel. Het grote voordeel hiervan is dat de opdruk zo onderdeel wordt van het textiel en daardoor niet vervroegd slijt of kan loslaten. De uniforme jeugdshirts zijn mogelijk doordat 4 bestaande sponsoren gezamenlijk de volledige sponsoring hiervan op zich hebben genomen. Dit zijn Slomp & De Graaf Regiobank (hoofdsponsor jeugdopleiding), Knol Bouw (hoofdsponsor), ambachtsbakker Wim Blom en Hubo de Breker. Op bijgevoegde foto’s laten de 4 trotse sponsoren het prachtige nieuwe jeugdshirt zien.

Naast de voetbaltenues zal voortaan ook andere kleding, als trainingspakken, trainingsshirts en jassen, bij Craft worden aangeschaft. Het sublimatieshirt betekent niet dat er geen sponsormogelijkheden meer bij jeugdteams zijn. Zo blijft de mogelijkheid tot sponsoring van bijvoorbeeld trainingskleding of tassen natuurlijk bestaan.

Het van origine Zweedse merk Craft staat bekend om de hoge kwaliteit van haar producten. In 2017 was PEC Zwolle de eerste voetbalclub die in Craft-kleding gehuld ging. De samenwerking van Olympia’28 met Craft verloopt via retailer Voetbalshop.nl, de opvolger van Sport-inn. De presentatievideo over de nieuwe samenwerking staat sinds donderdag op de sociale media van de Hasselter voetbalvereniging (facebook-link, instagram, linkedin)