Olympia´28 ontvangt zaterdag koploper Hatto Heim

13-10-2021

VOORBESCHOUWING ZATERDAG 16 OKTOBER 14:30

Komende zaterdag staat voor Olympia’28, in de vierde competitieronde, de tweede thuiswedstrijd op het programma. Te gast op ons sportpark “‘t Hoenbroeck” is dan de SV Hatto Heim uit Hattem. Hatto Heim, dat aan zijn 11e seizoen op rij in de 3e klasse is begonnen, is geen onbekende tegenstander voor Olympia’28.

De laatste ontmoeting was in het seizoen 2019/2020. In de toen niet afgemaakte competitie was er alleen een thuiswedstrijd voor Olympia’28. Op 12 oktober 2019 verloor men thuis met 1-2 door doelpunten van Joep Apeldoorn en Robin Metselaar voor de Hattemers; Jeffrey van de Belt scoorde voor Olympia’28. Sinds de terugkeer in het district Oost waren er in totaal 7 ontmoetingen tussen beide teams. Hatto Heim won er drie, Olympia’28 twee en ook twee wedstrijden eindigden in een gelijkspel. Zaterdag voor Olympia’28 de taak om dit alles gelijk te trekken middels een overwinning. Het doelsaldo over die ontmoetingen is in het voordeel van Hatto Heim met 11-8.

Hatto Heim is koploper in de 3e klasse C met de maximale score van 9 punten uit 3 wedstrijden en een doelsaldo van 7-4. Hatto Heim, het team van trainer Marcel van Walderveen, kent dus een uitstekende seizoenstart. Ook in het bekertoernooi heeft men zich geplaatst voor de volgende ronde middels overwinningen op VSW en WZC met respectievelijk 3-1 en 7-1 en een 3-2 nederlaag bij Twello. Afgelopen zaterdag boekte men een 3-2 overwinning op VIOS Vaassen. In de 94e minuut stelde Elnathan van Dijk de overwinning veilig.

Olympia’28 vinden we terug op een 4e plaats met 4 punten uit 2 wedstrijden en een doelsaldo van 5-4. Het team van trainer Hans Roeland won afgelopen zaterdag, zonder topscorer Jeffrey van de Belt en Matthan Admiraal, in Swifterbant met 2-3 van het plaatselijke Swift’64 waarbij de na de rust in het veld gekomen Bertus Finke de gehele Olympia’28 productie voor zijn rekening nam. Een stukje uit de Drontenaar: ”Swift kreeg het in 3C niet voor elkaar om te winnen, Olympia’28 was verrassend te sterk. De formatie van trainer Arjan ten Hove kreeg na een uur spelen de eerste tik om de oren en kwam daar niet meer overheen. Bertus Finke was goed voor de 0-1, maakte een kwartier voor tijd ook nog de 0-2, maar moest met zijn ploeg nog wel aan de bak. Cedric Oosterloo bracht Swift terug in de wedstrijd, maar Finke was op deze middag niet te stoppen. Vijf minuten voor tijd maakte hij de 1-3, waarmee hij het besliste. Dat Stan van Elp nog doel trof, was alleen voor de statistieken.”

Met deze uitzege op het hoger aangeslagen Swift en met een wedstrijd minder gespeeld kan men spreken van een prima seizoenstart. Tussen Hatto Heim en Olympia’28 staan nog DSV’61 en Rouveen met 7 punten uit 3 wedstrijden. Olympia’28 kan middels een overwinning Hatto Heim qua verliespunten passeren. Zaterdag een goede test voor ons vlaggenschip om te zien waar men staat en de goede start een vervolg kan geven. Trainer Roeland heeft dan ook de beschikking over Brian Snijder en Martijn Laarman die beide vanaf 11 oktober speelgerechtigd zijn voor Olympia’28. Wij hopen in ieder geval dat wij zaterdag een boeiende wedstrijd voorgeschoteld krijgen waarbij het team van Roeland de drie punten thuis houdt!