Olympia’28 nestelt zich in de middenmoot

14-11-2021

Zaterdag 13 november moest Olympia’28 wederom aantreden tegen Zwolsche Boys, nadat deze wedstrijd op 2 oktober was gestaakt na een ogenschijnlijk ernstige blessure bij Boys-speler Ian van der Kolk. Gelukkig voor hem stond hij deze middag weer gewoon op het veld aan de zijde van de Zwolsche Boys voor de resterende 39 minuten. De wedstrijd hervatte in de 51e minuut met een tussenstand van 1-1.

Er werd gestart vanaf de positie waar er de vorige keer geëindigd was, aan de rechterzijde van het veld met een vrije trap voor Olympia’28. Deze vrije trap werd genomen door Patrick Reuvekamp maar zijn schot was helaas te laag waardoor deze makkelijk weg gewerkt kon worden door de verdediging van Zwolsche Boys. Wat vervolgens volgde was een wedstrijd in hoog tempo. Beide ploegen was er alles aan gelegen om snel een doelpunt te maken omdat de tijd natuurlijk maar kort was.

Het was Olympia’28 wat van meet af aan het initiatief nam en Zwolsche Boys redelijk terug duwde tegen het eigen strafschopgebied aan. De kansen konden daarbij ook niet uitblijven. Eerst was het Ruben Willems die op avontuur ging na een goede lange bal van achteruit door Reuvekamp in de 58e minuut. Willems tikte de bal helaas net te ver voor zich uit over de achterlijn, waardoor een voorzet op de vrijstaande van de Belt uitbleef. Een paar minuten later was het Jeffrey v.d. Belt, in het eerste deel op 2 oktober goed voor de gelijkmaker, die zichzelf goed vrijspeelde en vanaf de rand van het strafschopgebied het doel van Bram Jager onder vuur nam. Helaas voor Olympia’28 redde de doelman knap op deze inzet.

In de 65e minuut was diezelfde Jager wel kansloos. Het was Koen Holthof die vanuit de verdediging aan een rush naar voren begon. Hij vond uiteindelijk met een steekbal Stan Roosken, die eigenlijk net niet op tijd bij de bal was. Gelukkig voor hem was daar verdediger Melvin Hofman van de Boys die met een sliding probeerde de bal weg te werken maar in zijn ijver de bal tegen Roosken aanschoot. Door de carambole die volgde ging de bal onverwacht hard richting het doel van Jager die kansloos bleek: 2-1 voor Olympia’28.

Dit doelpunt was voor Zwolsche Boys het sein om direct twee wissels in te brengen. Het spel ging vervolgens ook meer beide kanten op. In de 74e minuut was het aan de herstelde doelman Luuk Dorland te danken dat Olympia’28 hoop mocht blijven houden op de overwinning. Hij wist fraai redding te brengen op een schot in de korte hoek. Ook Olympia’28 liet zich niet onbetuigd. De aanval werd meerdere keren gezocht, en mede door het aanvallende spel van de Boys kwam er ruimte voor het aanvalstrio van Olympia’28. Daarbij werd echter geen rekening gehouden met een hele scherpe assistent-scheidsrechter die een aantal maal zijn vlag de lucht in stak voor buitenspel bij ogenschijnlijk gevaarlijke aanvallen van Olympia’28. Beslissingen die door een merendeel van het aanwezige publiek werden betwist.

Olympia’28 was uiteindelijk in de 79e minuut toch weer de keeperkwaliteiten van Dorland nodig om de voorsprong te behouden. Na een uittrap van de keeper was het Reuvekamp die onder de bal doorging waardoor Jermaine Wesseling vrije doorgang had richting Dorland. Deze bleef echter lang kijken en staan en kwam in het 1 op 1 duel als winnaar uit de strijd. Ook Olympia’28 kreeg in de slotfase nog een riante kans om de score uit te breiden. Een vrije trap van Roosken kwam precies op het hoofd van v.d. Belt terecht. Helaas voor hem stond doelman Jager ook hier op de goede plek en stompte de bal tegen de lat. Ook de ingevallen Thijmen v.d. Berg had nog een duit in het zakje kunnen doen maar zijn schot vanaf een meter of 20 ging een paar meter naast het doel van Jager.

Zwolsche Boys probeerde het nog wel in de blessuretijd van het duel, waarin zelfs doelman Jager meegestuurd werd met een corner. Maar ook dat mocht niet baten. Na 4 minuten blessuretijd vond scheidsrechter Mulder het genoeg geweest, waardoor de punten in Hasselt bleven.

Met deze 2-1 overwinning is Olympia’28 geklommen naar plek 7 op de ranglijst met evenveel punten als Oene op plek 5 (die overigens wel een wedstrijd minder gespeeld hebben) en Swift’64 op plek 6. Volgende week speelt Olympia’28 de ‘Stadswegderby’ in en tegen Rouveen om 14:30 uur, een wedstrijd waarbij er helaas door de laatste maatregelen geen publiek aanwezig mag zijn.

Opstelling Olympia’28:
Dorland; Bruins, Holthof (’77 Zandink), Reuvekamp, Haasjes; H. v.d. Berg, S. Roosken, Holtland; Timmerman, Willems (’82 T. v.d. Berg), v.d. Belt

Foto's wedstrijd (gemaakt door Jan Bruins):
Voor alle foto's zie het fotoalbum op de website