Olympia'28 neemt afscheid van HJO Jaap Scheper

26-6-2019

Olympia'28 heeft dinsdagavond afscheid genomen van Jaap Scheper. De 62-jarige Hasselter was de afgelopen vijf jaar actief bij de voetbalclub als Hoofd Jeugdopleiding. 

Er zijn gesprekken gaande over de opvolging, weet Henk Koopman, bestuurslid technische zaken. "We zijn vergevorderd in die gesprekken. We hopen hier binnenkort meer duidelijkheid over te kunnen geven."

Twintig jaar jeugdtrainer

Voor de vijf jaar die Jaap actief was als Hoofd Jeugdopleiding, was hij jarenlang actief als jeugdtrainer. In de periode tussen 1995 en 2014 begeleidde hij tal van jeugdteams, van de F'jes tot en met de A-junioren, waaruit meerdere spelers uiteindelijk het eerste elftal van de vereniging bereikten. Helemaal stoppen doet hij overigens niet. Komend seizoen zal hij voor de club actief blijven als scheidsrechter.

Jaap werd dinsdagavond na zijn laatste vergadering met de technische commissie in het zonnetje gezet door Henk Koopman ( bestuurslid voetbalzaken ) , Martien Wursten ( voorzitter )  en Maas van der Molen en Gerwin Hamstra namens de jeugdcommissie. Met Van der Molen werkte hij de afgelopen jaren nauw samen en zette hij, toen nog samen met de vorig jaar gestopte Herman Haasjes, de jeugdcommissie op. 

Tijdens de ledenvergadering in november zal er nog een officieel afscheid volgen van de man die in de afgelopen 25 jaar enorm veel voor Olympia'28 heeft betekend.