Olympia’28 maatje te klein voor Hatto Heim

17-10-2021

Zaterdag 16 oktober kwam de koploper van de 3e klasse C op bezoek in Hasselt. Hatto Heim stond na 3 gespeelde wedstrijden bovenaan met 9 punten. Na de knappe overwinning van vorige week op Swift’64 dus wederom een geduchte tegenstander voor de ploeg van Hans Roeland. In tegenstelling tot de eerste wedstrijden van het seizoen was dit de eerste wedstrijd waarin zowel Brian Snijder als Martijn Laarman speelgerechtigd waren. Snijder mocht van trainer Roeland meteen in de basis beginnen, Laarman moest het doen met een plek op de bank.

Olympia’28 liep al snel achter de feiten aan in de wedstrijd. Al in de 4e minuut kwam Hatto Heim op een 0-1 voorsprong. Een hoekschop van Bram Neuteboom kwam afgemeten op het hoofd van Michel Koridon terecht. Hij kon de bal verlengen en zodoende moest Olympia’28 al vroeg in de achtervolging. Hier kwam in de praktijk vrij weinig van terecht. Hatto Heim had het duidelijke veldoverwicht en Olympia’28 kon daar maar weinig tegen in brengen. Het was te danken aan onzorgvuldigheid van de aanvaller van Hatto Heim en knap keeperswerk van Luuk Dorland dat de score in de eerste helft niet uitgebreid werd. Sterker nog, op slag van rust kwam Olympia’28 als bij een wonder op gelijke hoogte. In de eerste goede aanval van de dag in de richting van het doel van doelman Mensink was het Ruben Willems die de bal bij Bertus Finke kreeg. Finke bewaarde de rust en schoof de bal voorbij de keeper waardoor beide ploegen met 1-1 richting de kleedkamers gingen.

Bij aanvang van de 2e helft mocht ook Laarman deelnemen aan de wedstrijd, hij kwam in het veld voor Jos Holtland. Deze wissel ten spijt ging het ook aan het begin van de 2e helft mis voor Olympia’28. Doelman Dorland kreeg in de 49e minuut een ogenschijnlijke makkelijke uittrap niet van de grond af waardoor deze precies in de voeten kwam van Hatto Heim-speler Roan Admiraal. Voor hem een koud kunstje om de bal in het lege doel te schuiven: 1-2. Dat Hatto Heim het vizier daarna beter op scherp had dan in de 1e helft bleek 6 minuten later. Bas Behrens kon alleen door op Dorland en ook hij schoot met scherp: 1-3.

Olympia’28 probeerde hierna de rug te rechten. De aanval werd gezocht over de rechterkant van het veld waar de bal voorgegeven werd in de richting van Snijder. Deze werd vervolgens onreglementair gestopt door verdediger Brommer, met als gevolg dat scheidsrechter van Zijl wees naar de strafschopstip. Waar Patrick Reuvekamp vorige week vanaf elf meter nog mistte, schoot hij nu wel raak en wist met nog een half uur op de klok de stand naar 2-3 te brengen. Trainer Roeland probeerde hierna met het inbrengen van aanvallers Thijmen v.d. Berg en Jeffrey v.d. Belt iets te forceren. Echter was het in de 75e minuut wederom Hatto Heim wat kon ontsnappen aan de verdediging van Olympia’28. Eindstation was Rowan Mensink: 2-4.

Olympia’28 bleef daarna nog wel de aanval zoeken in de hoop een aansluitingstreffer te kunnen maken. Deze leek er ook te komen in de 79e minuut. Een kopbal van Thijmen v.d. Berg leek in zijn geheel over de doellijn gegaan te zijn. Echter, de club-assistent van Hatto Heim weigerde zijn vlag in de lucht te steken als teken voor scheidsrechter van Zijl dat het een doelpunt was. Wat daarna volgde was een scrimmage in de doelmond. In ogen van scheidsrechter van Zijl ging diezelfde v.d. Berg daarin te hard door op doelman Mensink en stuurde hem met direct rood van het veld. Wat restte voor Olympia’28 was om de tijd uit te spelen met tien man. In de 85e minuut strooide Ward Willemsen nog wat extra zout in de wonden door ook nog de 2-5 binnen te schieten, wat uiteindelijk ook de eindstand zou zijn.

Volgende week wacht in Hasselt wederom een thuiswedstrijd, Vios uit Vaassen komt op bezoek. Om 14:30 uur zal er afgetrapt worden op sportpark ’t Hoenbroeck.

Opstelling Olympia’28:
Dorland; Bruins, Holthof, Zandink, Haasjes; H. v.d. Berg (’62 v.d. Belt), Holtland (’46 Laarman), Reuvekamp; Finke (’82 Koedijk), Willems (’62 T. v.d. Berg), Snijder

Foto's (gemaakt door Wim Poelhekken):
Voor foto’s van deze wedstrijd zie het fotoalbum op deze website of kijk op de facebookpagina van Olympia'28