OLYMPIA'28 E1 GAAT STRIJDEND TEN ONDER OP DE REDE

22-9-2013

Het E1 team bestaat dit jaar uit een mix van 1e en 2e jaar voetballertjes die vorig seizoen kampioen zijn geworden met zowel F1 en E1 waardoor er dit seizoen op Hoofdklasse niveau gevoetbald mag worden.  

Na een lange voorbereiding die al begon in mei zijn er enkele vriendschappelijke wedstrijden gespeeld.  Eerst was er voor de zomervakantie nog het toernooi bij KHC in Kampen waar E1 zicht verdienstelijk naar de 2e plaats voetbalde.

Na de vakantie werd geoefend tegen  DOSK E1.  Olympia E1 liet hier goed voetbal zien echter was de hoofdklasser uit Kampen op beslissende momenten net iets beter en slimmer in de afwerking dan Olympia en werd deze wedstrijd met 5-1 verloren.  Vervolgens werd er geoefend in Dalfsen tegen ASC’ 62 E1.  Na een leuke pot voetbal won E1 deze wedstrijd met 2-4 en gingen de mannen  met een goed gevoel naar Hasselt om daar van start te gaan in de beker competitie. 

De eerste bekerwedstrijd was thuis tegen JVZ E2. Deze tegenstander werd door E1 met goed voetbal van de mat geveegd waardoor JVZ niet één keer in de buurt van onze keeper kon komen en werd dan ook met 12-0 gewonnen. De tweede bekerwedstrijd was in Meppel tegen FC Meppel E3.  Dit was zeker niet de beste wedstrijd van E1 maar er werd wel overduidelijk met 1-16 gewonnen.  De laatste beker wedstrijd was in en tegen Staphorst.  Ook Staphorst E2 had niets in de melk te brokkelen tegen E1 en werd ook met 1-16 van de mat gevoetbald.  E1 is dan ook met overmacht 1e in de bekerpoule geworden en mag zich nu opmaken voor de knock out fase van het beker toernooi.

Zaterdag 14-09 begon dan het echte werk. De eerst competitie wedstrijd in de hoofdklasse tegen d’ Olde Veste E1. Meteen een tegenstander die meegaat doen om de bovenste plaatsen in de Hoofdklasse en dit ook meteen liet zien in Hasselt.  d’ Olde Veste voetbalde net iets makkelijker, was fysiek sterker en levensgevaarlijk in de omschakeling.

Olympia E1 had het hier erg moeilijk mee maar knokte zich toch goed in de wedstrijd. Met een geweldige figthing spirit maakte E1 het d’ Olde Veste knap lastig. Zo zeer zelfs dat de leider van d’ Olde Veste niet rustig langs de kant kon blijven staan en iedere keer pratend tegen zijn spelers midden in het veld stond. Uiteindelijk bleken de mannen uit Steenwijk toch net een maatje te groot voor E1 en werd er met 1-4 verloren. Complimenten voor de geweldige strijdlust en inzet die E1 heeft laten zien. 

Zaterdag 21-09 moest er gevoetbald worden op Urk tegen het zeer sterk geachte Urk E1.  In de beker had Urk E1 flinke uitslagen neergezet tegen Flevo Boys en SC Genemuiden die ook in dezelfde competitie zitten als E1. Ook de eerste competitie wedstrijd tegen DZOH hadden de mannen uit Urk overtuigend gewonnen. Het ging dus een loodzware wedstrijd voor E1 worden. 

Na een rommelige voorbereiding op de wedstrijd waarbij de hele equipe van E1 midden op Urk tot stilstand kwam omdat één van de ouders het adres van de voormalige sportvelden van Urk had gegoogled en vervolgens in de TOMTOM had gezet kwam E1 met enige vertraging aan op de velden van Urk aan. Na ook al een rommelige warming up omdat de velden van Urk overbezet zijn, en Wouter met een blessure moest afhaken, begon dan eindelijk de wedstrijd en wat voor een wedstrijd…

Beide teams begonnen meteen fel aan de wedstrijd. De ruimtes waren klein, de duels fel en er werd in moordend tempo gevoetbald.  Urk zet in de begin fase meteen druk en onze verdedigers hadden even moeite met de opkomende man uit het middenveld. Dit koste E1 helaas een doelpunt, 1-0 achter.

E1 had echter al gauw door hoe Urk verdedigend op te vangen. Onze beide verdedigers Henk en Bram schakelden vakkundig de voorwaartsen van Urk uit. Het middenveld en de voorhoede met Duncan, Lars, Ruben B, Justin en Ruben W ontregelden het middenveld en de verdediging van Urk en namen het initiatief over waardoor Olympia goede aanvallen liet zien. Echter was Urk levensgevaarlijk in de counter maar onze keeper Martijn stond een puike wedstrijd te keepen met een paar schitterende reddingen.

De wedstrijd golfde op en neer met kansen over en weer. Ruststand 1-0 voor Urk.  Na een peptalk van Benni ging E1 er in de tweede helft meteen weer tegen aan. Helaas scoorde Urk uit een corner de 2-0.  E1 gaf het echter niet op. Schakelde een tandje bij en zette aan. Na een goede aanval wist Lars met een goede actie twee Urkers te omzeilen en leverde een perfecte voorzet af op Ruben B die de bal in de touwen joeg, 1-2.  Een paar minuten later een goede spelhervatting van onze keeper Martijn die met een uittrap Ruben W wist te bereiken. Ruben W speelde zich vrij en ging op de keeper van Urk af en schoot de bal onberispelijk in het doel, 2-2.

Het onverslaanbare geachte Urk wankelde. E1 zette aan. Urk E1 werd opgejut door de vele toeschouwers die inmiddels naar deze veldslag aan het kijken waren. Olympia E1 had inmiddels de sympathie van alles wat niet van Urk kwam. In het laatste kwartier ontspon zich een wedstrijd die alle kanten op kon.  De wedstrijd kwam op een punt waarbij beide ploegen op hun wenkbrauwen liepen te voetballen. Vermoeidheid begon zichtbaar te worden. Wie nu zou scoren zou de nekslag aan zijn tegenstander geven. Na opnieuw een goede aanval van E1 was daar de kans op 2-3 maar de keeper van Urk zat er goed bij.

Uit de omschakeling counterde Urk naar het doel van Olympia. De speler van Urk haalde uit. Het schot werd nog gekraakt door een been van één van onze verdedigers. De bal caramboleert de lucht in, kan 359 kanten op, maar valt net die ene kant op en ploft ook nog eens onderkant lat achter onze keeper, 3-2.  Nog  5 minuten te gaan. E1 herpakt zicht, richt zich nog één keer op en probeert de 3-3 nog te forceren. Helaas in de allerlaatste minuut ook nog de deksel op de neus. Uit een counter scoort Urk 4-2.

Wedstrijd afgelopen.  Als wat Urk is juicht en is opgelucht. Wij niet, wij balen. Met tranen in de ogen lopen enkele E1-ers naar de kleedkamer. Maar niet getreurd jongens. Ook al hebben we niet de punten, we kregen wel de complimenten van de Urkers over het vertoonde spel en de vechtlust en wat voor mooie wedstrijd het wel niet was.  Mannen van E1 ga zo door. Blijk knokken en goed voetbal spelen dan komen de overwinningen en de punten vanzelf!!