Nederlaag voor de Dames uur Hasselt

09-3-2019

9 maart 2019

 

10:45 was het tijd voor de dames om te verzamelen bij de club. Het was de eerste officiële competitie wedstrijd na de winterstop. Vandaag staat er een uitwedstrijd tegen HHC Hardenberg op het programma. 

 

Na de bespreking was het tijd om richting hardenberg te gaan. Eenmaal aangekomen, nouja de eerste 2 auto's, was het wachten op de rest. Lichte stress voor eventuele omleidingen, maar goed iedereen is aangekomen. Snel omkleden en het veld op. Snelle warming-up op een afgetrapt veld met nog 6 andere teams, maar oké. Ook dit kunnen we wel. 

 

De scheids kwam van te voren al aan om aan te geven stipt 12:30 te willen beginnen! Mislukt vriend, het wachten was op jou....

 

12:33 de aftrap. Beide teams beginnen wat rommelig, maar uiteindelijk weten de dames van Olympia al goed druk te zetten. Na veel heen en weer spelen weten de dames uut Hasselt een mooie kans te creëren. Helaas, net naast... Dit schud HHC wel even wakker en worden wat feller. Ze tikken en hun rechts buiten weet vrij te komen en een 1 op 1 met de keeper. 1-0.... een minuut later was kwam Olympia met een aanval. Keurig uitgespeeld en daar was de 1-1!! Dit zet Olympia weer op scherp en pakken het spel weer goed op. 

 

Rust. Even een korte bespreking, kopje thee en weer door. Terug naar het veld miste Ilona ineens haar broek?! Wat gebeurd hier? Nouja maakt verder ook niet uit. Het veld op en weer starten. 

 

13:35 start de 2e helft. Hoe Hasselt de eerste helft speelde, zo gaan ze ook weer verder. Na een paar minuten kakt het een beetje in. Volgens trainer Johan kijken we naar een vis wedstrijd met een dobber in het doel. Met een hele mooie voorzet van Tessa L maait Marit er even flink overheen. Klasse meid! Geen frikandel voor jou. Inmiddels had Ilona haar broek weer opgetrokken, nam een sprint en gaf een voorzet. Helaas geen resultaat. HHC zet weer goed druk en maken dan ook de 2-1.... frustraties lopen hoger op. HHC wordt fysieker, de grensrechter probeert een voetballes te geven en de scheids krijgt steeds meer poep in z'n ogen. Een penalty was op zn plaats geweest, maar daar dachten ze hier anders over. Jammer weer. Kansen, kansen, kansen, maar wat een pech. Ze mogen er niet in vandaag. 

 

Afgelopen. Eindstand 2-1...