Luuk Dorland van d’Olde Veste naar Olympia’28

22-5-2020

Luuk Dorland speelt komend seizoen voor Olympia´28. De 26-jarige goalie komt over van eersteklasser d’Olde Veste uit Steenwijk.

Dorland is geen onbekende in de buurt. De doelman verkaste op 16-jarige leeftijd naar SC Genemuiden, waar hij een jaar in de A-junioren speelde voor hij werd toegevoegd aan de eerste selectie. Om meer speelminuten te krijgen keerde hij terug naar ZZVV. Dat bleek een goede keuze want in de drie jaren die volgden was hij de onbetwiste nummer één onder de lat en promoveerde hij met de club naar de tweede klasse.

Na twee jaar HZVV verkaste de doelman twee jaar geleden naar d’Olde Veste, waar hij in zijn eerste seizoen de vaste keuze was van trainer Willem Lanjouw. Dit seizoen was Dorland, mede door aanhoudende fysieke ongemakken, vooral reserve.

Na Jasper van der Stouw, Matthan Admiraal en Jos Holtland is Dorland de vierde nieuweling in de selectie van Olympia´28. De TC is erg blij met de komst van de doelman. “Luuk is onlangs in Hasselt komen wonen en wij zijn natuurlijk heel erg blij met zijn komst. Hij zal de concurrentiestrijd aan moeten gaan met onze drie andere keepers.”