Locomotief Olympia 4 weer op stoom

15-10-2017

Na een zure nederlaag tegen FC Meppel 4 van vorige week stond er nu een thuiswedstrijd tegen d’Olde Veste’54 4 op het programma. Het seizoen is nog maar net onderweg dus veelt valt er niet over te zeggen. Wel is het zo dat na de nederlaag van vorige week de draad weer opgepakt moet worden. Het weer is al een stuk beter en na het maken van de teamfoto kon er afgetrapt gaan worden.

Vanaf het begin is eigenlijk al wel te zien dat Olympia de bovenliggende partij is. Bij d’Olde Veste zie je regelmatig wat balletjes en aannames verkeerd gaan, iets dat ook bij de Hasselters niet altijd goed is. Er wordt niet heel scherp gespeeld en het oogt een beetje slap, maar Olympia is wel beter. De eerste voorzet komt van Rik, maar zonder enig resultaat.

Dat resultaat is er even later wel wanneer Sander Bruins wordt weggestuurd. Hij staat alleen voor de doelman, maar zijn inzet belandt op de doelpaal. Hij kan de bal nog weer oppikken aan de zijkant van het doel en speelt de inkomende Sander Laarman in. Die maakt geen fout en kan van dichtbij binnenschieten. De kop is eraf en Olympia kan verder. Dat doet het dan ook. Colin krijgt een goede mogelijkheid, maar mikt net te hoog. Iets wat hij kort daarna tot tweemaal toe niet doet. Hij is verantwoordelijk voor de tweede en derde Olympiaanse treffer.

Even lijkt Olympia wat gas terug te nemen, maar Gert dacht daar anders over. Met een snoeiharde knal van een meter of 25 had hij Olympia op een 4-0 voorsprong gezet ware het niet dat scheidsrechter Jan al had gefloten voor een overtreding. Dit feest ging dus niet door waardoor Olympia met een 3-0 voorsprong de rust in gaat.

Na de rust moet Olympia wel even de concentratie vasthouden. In de eerste helft was d’Olde Veste nauwelijk gevaarlijk, maar mocht er nu wel gescoord worden dan kan het nog heel moeilijk worden. Al snel wordt het beetje vertrouwen dat de mannen uit Steenwijk hadden weggespeeld. Het is weer Colin die zijn slag slaat door de bal via de borst van de doelman binnen te schieten. De wedstrijd is gespeeld en Olympia kan het rustig uitspelen.

De score wordt vervolgens verder uitgebreid door Elwin die een volley van Gert Jan blokt en richting het doel stuurt. De 6-0 komt op naam van Gert Jan die, na het missen van een drietal mogelijkheden, de doelman nu wel weet te omzeilen. Kort voor tijd krijgt Olympia nog een penalty doordat Colin over, of beter gezegd in, de knie van een tegenstander komt. Gert mag dan toch zijn doelpunt maken vanaf de 11-meter stip. Dan vraag je je af of de tegenstander nog wel iets in kan brengen tegen het doelpunten geweld. Nou eigenlijk niet zonder hulp van de Olympianen. d’Olde Veste mag een vrije trap nemen kort bij de zestien. Deze wordt uiteindelijk door Elwin in het eigen doel gekopt. Met de ere treffer kan d’Olde Veste toch met enig positief gevoel terug naar Steenwijk ware het niet dat direct na de aftrap Sander Bruins zijn doelpunt maakt en de tegenstander weer terug op aarde zet.

De wedstrijd eindigt dus met een score van 8-1 in het voordeel voor Olympia. Hiermee is het verlies weer enigszins goedgemaakt en is er aan de score gewerkt. Met zijn hattrick kroonde Colin Mijnheer zich als man-of-the-match, maar zonder de rest had hij dit natuurlijk nooit gered. Met deze overwinning staat Olympia 4 op een gedeelde tweede plek achter HZVV 4 dat alles nog gewonnen heeft. De volgende wedstrijd vindt plaats op 28 oktober in Wolvega tegen het plaatselijke tweede dat evenveel punten heeft als de Hasselters. Beloofd dus een spannende wedstrijd te worden.