Jordi van den Bosch stopt bij Olympia'28 2

21-12-2017

Jordi van den Bosch stopt na dit seizoen als trainer van het tweede elftal van Olympia'28. De 41-jarige oefenmeester is bezig aan zijn achtste seizoen als trainer van Olympia'28 2.

Als voetballer doorliep Van den Bosch de jeugdteams van Olympia en later CSV, waar hij tot zijn 21e voetbalde. Van zijn 21e tot en met 27e speelde hij in het eerste elftal van Olympia, waarmee hij de gloriejaren in de eerste- en hoofdklasse mee maakte. Op zijn 27e werd hij gedwongen om te stoppen door aanhoudende liesklachten, waarna hij trainer werd van het tweede elftal.

Na een periode van vijf jaar, waarin hij onder meer de beker won, besloot hij de voetbalschoenen weer aan te trekken en op een lager niveau mee te spelen. Ruim twee jaar geleden keerde hij terug als trainer van het tweede elftal, waarmee hij in het eerste jaar degradeerde uit de eerste klasse, maar vorig jaar terugkeerde op datzelfde niveau door de nacompetitie te winnen.

Van den Bosch stopt om privéredenen. "Na deze bijna drie seizoenen is het na 35 jaar eens tijd geworden om te ervaren wat het is om zonder voetbalverplichtingen de week door te komen", reageert hij. "Dit geeft mij de ruimte, tijd en rust om van mijn geweldige gezin te genieten. Dat neemt overigens niet weg dat ik het altijd met superveel plezier en passie heb gedaan en nog steeds doe. En we gaan natuurlijk nog voor een geweldig tweede deel van het seizoen."

Olympia'28 betreurt het vertrek van Van den Bosch, maar begrijpt de beweegredenen van de coach. De club gaat in de komende periode op zoek naar een nieuwe trainer voor haar tweede selectie.