Jeugdig Olympia’28 verliest eerste bekerwedstrijd

05-9-2021

Exact 329 dagen geleden speelden de mannen van Hans Roeland hun laatste officiële wedstrijd voordat corona roet in het eten gooide. In en tegen Hollandscheveld stond zaterdag 4 september de eerste bekerwedstrijd op het programma in een poule met verder nog Vitesse’63 en s.c. Lutten.

Olympia’28, welke een grote verjongingsslag heeft gemaakt binnen de selectie, startte voortvarend aan het duel tegen de oranjehemden. Binnen 4 minuten was er het eerste schot op doel. Een vlammend schot van Jos Holtland eindigde helaas op de deklat. De eerste echte uitbraak aan de andere zijde leverde echter de 1-0 op voor Hollandscheveld. Weifelend optreden en niet kordaat ingrijpen zorgde ervoor dat Robin Bijl alleen door kon op doelman Luuk Dorland en de bal laag in de hoek kon binnen schieten.

Waar Olympia’28 goed begon was het na dit doelpunt duidelijk van de wijs, met als gevolg dat de ploeg bij tijd en wijle flink achteruit gedrukt werd. Tot echt grote kansen leidde dit echter niet. Hollandscheveld was wel tweemaal dicht bij een doelpunt, echter door wat geluk in de verdediging bleef deze uit. Enig noemenswaardig wapenfeit van Olympia’28 kant was een voorzet vanaf de linkerkant van de pas 17-jarige debutant Bram Haasjes die bij de tweede paal Stan Roosken vond. Zijn schot werd echter gekraakt door de verdediging van Hollandscheveld.

In de tweede helft startte Olympia’28 wederom fel. Gesterkt door een tweetal wissels, Bertus Finke en John Zandink werden ingebracht voor Valery Leusink en Ryan Hamstra, werd direct de aanval gezocht. Dit leidde direct tot 2 schotpogingen van Stephan Timmerman en Finke. Helaas zonder het gewenste resultaat.

In de fase na rust probeerde Olympia’28 het wel, maar tot echt grote kansen kwam het niet. Grootste kans was voor Jeffrey van de Belt, maar in een 1-op-1 duel met de keeper won de laatste.

Duidelijk zichtbaar was het dat de vermoeidheid de spelers van Hollandscheveld parten begon te spelen. Zij kwamen nog maar mondjesmaat van de eigen helft af en verder dan één ziedend schot op de vuisten van Dorland kwamen ze niet. Olympia’28 kon hier echter niet van profiteren. In de opbouw werden zo nu en dan de verkeerde keuzes gemaakt waardoor aanvallen stierven in schoonheid met als eindresultaat dat scheidsrechter Rakers er na 93 minuten klaar mee was en floot voor het einde van de wedstrijd.

Aanstaande zaterdag 11 september is de 2e krachtmeting in de poule, om 14:30 uur wordt er in Hasselt afgetrapt tegen Vitesse’63.

 

Opstelling Olympia:
Dorland; Holthof (’61 Bruins), Admiraal, Hamstra (’46 Zandink), Haasjes; S. Roosken, Timmerman (’61 H. v.d. Berg), Holtland; Leusink (’46 Finke), v.d. Belt, Willems