Jeroen Bos verruilt Olympia'28 voor buitenland

26-5-2021

Keeper Jeroen Bos gaat vertrekken bij Olympia’28. De afgelopen 10 seizoenen was hij keeper van de eerste selectie. De reden van vertrek is een bijzondere: Jeroen en zijn vrouw gaan zich in het najaar namelijk vestigen op het eiland Guam wat middenin de Stille Oceaan ligt.

Jeroen Bos (27 jaar) is een rasechte Hasselter en voetbalt al 22 jaar bij Olympia’28. Begonnen als veldspeler werd hij in de C-junioren door een speling van het lot keeper. “Onze eigen keeper was er toen niet, dus toen mocht ik keepen. Dezelfde dag had ook de B1 een keeper nodig, dus daar ook meteen gekeept.” Na het verdere seizoen keeperstraining te hebben gehad, startte hij de competitie erop als keeper van C1.

Op zijn carrière bij Olympia’28 kijkt Jeroen tevreden terug. “Voor mij ligt plezier en prestatie dicht bij elkaar. En ik heb het gevoel dat ik er voor mezelf het maximale uit heb kunnen halen.” Jammer vindt hij het wel nooit kampioen te zijn geworden met het eerste. Persoonlijk hoogtepunt was zijn aandeel in het voorkomen van degradatie in 2017. Het tweeluik met Zwolsche Boys werd beslist op strafschoppen en Jeroen pakte de derde Zwolse pingel. Hierdoor bleef Olympia’28 in de 3e klasse. Bijgevoegd is de foto direct na afloop van de strafschoppenserie.

Het voetballen bij Olympia’28 en “de hele levendigheid en gezelligheid eromheen” gaat Jeroen missen. “Het is tenslotte mijn thuisclub en zo voelt het ook.” De coronapandemie zette helaas een streep door een mooi laatste jaar. “Het laatste anderhalve seizoen heeft het allemaal grotendeels stil gelegen. Ik heb er enorm van gebaald, maar het is niet anders.”

In het najaar vertrekt Jeroen dus naar het eiland Guam, een klein Oceanisch eiland wat territoriaal toebehoort aan de Verenigde Staten. Dit alles heeft te maken met het werk van zijn vrouw, waarbij ze hier voor de komende 3 jaar gestationeerd is. Momenteel werkt ze nog in Duitsland, waar Jeroen derhalve nu ook vaak te vinden is. Ondanks het vertrek uit Hasselt kijkt hij uit naar de nieuwe periode. “Je leeft er steeds meer naar toe. Ik heb er nu echt veel zin in.” Of Jeroen gaat werken of studeren op Guam weet hij nog niet, die keuze volgt nog. En of hij er gaat voetballen? “Dat ga ik zeker proberen! Er wordt gevoetbald, maar natuurlijk onvergelijkbaar met hier. Ik ben benieuwd.”