Interview Marco Reuvekamp - Bestuurslid

15-10-2020

“Echt wel trots op onze accommodatie”

Marco Reuvekamp is als bestuurslid verantwoordelijk voor de portefeuille ‘materiaal, velden en terrein’. In deze hoedanigheid is hij ongetwijfeld één van de vaak aanwezige Olympianen op het sportcomplex. Naast besturen staat hij zelf namelijk vooraan bij de werkzaamheden op het terrein. Inmiddels heeft hij zijn eerste twee jaar in het bestuur erop zitten.

Marco is samen met vrouw Geja ruim 30 jaar geleden in Hasselt komen wonen. Via zijn twee zonen die op voetbal wilden, kwam hij bij Olympia. Beide zonen voetballen er nog steeds: Kevin (24) in het vijfde, Patrick (22) in het eerste. Aanvankelijk vreesde Marco voor zijn vrije tijd toen zijn zonen op voetbal gingen. Grijnzend: “Dat bleek niet onterecht.” Zowel als vrijwilliger als supporter zou hij vaak bij Olympia gaan komen.

Van de E of D- tot en met A-junioren is hij leider geweest bij de teams van Patrick. Nadien werd hij benaderd door voorzitter Wursten met de vraag of hij wilde helpen in het groenonderhoud. Glimlachend: “In augustus stroomde ik in en in november zat ik in het bestuur.” Dat het zo zou lopen had hij ook niet verwacht. Handigheid in het groenonderhoud heeft Marco opgedaan op de boerderij van zijn ouders. Besturen bij een voetbalvereniging was echter nieuw. “Het is dan toch wel een nieuwe wereld. Er gebeurt op de vereniging ook meer achter de schermen, dan waar je tevoren weet van hebt. Het is veel meer dan alleen voetballen op zaterdag.” Marco doet zijn taken met plezier. “Besturen is leuk, maar ik mag vooral ook graag buiten zijn. Lekker bezig en de boel mooier maken.”

Rustig opstarten als bestuurslid was er niet bij. In zijn eerste jaar stond meteen de renovatie van het hoofdveld op het programma. De nieuwe grasmat en drainage noemt hij achteraf “toch best wel een groot project”. Complicerende factor was de gortdroge periode net na het inzaaien. “Dat heeft ons allen veel tijd en energie gekost. Maar als alles dan uiteindelijk groen wordt, geeft dat wel voldoening.” Het tweede grote project was de aanleg van nieuwe sproei-installaties op alle velden. Marco heeft vanuit de gemeente voor budget en ondersteuning veel hulp gehad van Eline ten Kate. “Zij heeft er mede voor gezorgd dat deze projecten konden doorgaan.” Voor het reguliere onderhoud is Marco de meeste dagen van de week op de club. “Maar ik ben niet de enige.” Hij geeft aan dat het onderhoud momenteel op een te klein gezelschap vaste clubmensen aankomt. Hij spreekt hierbij van “een structureel tekort” en zou heel graag nieuwe vrijwilligers welkom heten bij het (groen)onderhoud.

Naast al zijn taken is Marco bovenal ook supporter. Al vele jaren kijkt hij samen met Joop Sellis en Klaas Snel vrijwel alle thuis- en uitwedstrijden van het eerste. “Dat deed ik al ver voordat Patrick bij het eerste kwam. Hartstikke leuk en gezellig.” Ook sinds de bestuursfunctie is zijn beleving hierin niet veranderd. “Ik probeer mij op zaterdagmiddag qua bestuur afzijdig te houden en gewoon met de mannen voetbal te kijken.” Het sterke gevoel voor Olympia deelt hij met zijn gezin. Geja doet al jaren kantinedienst en beide zonen zijn naast voetballer actief als jeugdtrainer.

Marco ziet Olympia als een vereniging in bloei. “Er is veel aanwas van jeugd. Daarbij is het een gezellige vereniging met veel goede wil.” Een beetje meer ambitie mag best van Marco. In dit kader hoopt hij zelf op promotie naar de 2e klasse in de komende jaren. Maar zijn eerste wens is dat het verenigingsleven snel weer “bij het oude” komt (i.v.m. COVID-19). Op de vraag hoe hij sportpark ’t Hoenbroeck ziet is hij duidelijk: “Is gewoon mooi. Ik ben ook echt wel trots op onze accommodatie.”