Interland JO10-1 in Duitsland

19-6-2022

VERSLAG VAN INTERLANDWEDSTRIJD JO10-1 IN DUITSLAND

Zaterdag 08.15 uur, iedereen verzamelt zich bij de sporthal. De dag waar iedereen maanden naar uit gekeken heeft. Als deze dag net zo mooi wordt als alle voorpret dan gaat dit een fantastische dag worden. Olympia’28 JO10-1 speelt namelijk een oefenwedstrijd tegen het Duitse SV Hoogstede. Dit is de woonplaats waar oud ‘papa pupil van de week’ Iljan Bloemhof samen met zijn vrouw Tamara naar toe is verhuisd. Een mooie reden voor Eddie van den Berg, leider van JO10-1, om een oefenwedstrijd te organiseren tegen de plaatselijke SV Hoogstede. Het contact werd gelegd en binnen een aantal weken was de wedstrijd gepland. Het ging gebeuren, we gaan met ons voetbalteam naar het buitenland voor een oefenwedstrijd!!! De plannen werden verder uitgewerkt en naast de kinderen gingen ook alle papa’s inclusief tentje en luchtbedden mee naar Duitsland.

We vertrokken vroeg in de ochtend naar de camping waar we gaan overnachten. Daar werd onze goedgevulde koelwagen van KONTENTO aan de stroom gezet. Dat was erg belangrijk voor het verdere verloop van de dag. Om 10.30 uur kwamen we in Hoogstede aan en werden we hartelijk ontvangen op het mooie sportpark. Het veld lag er werkelijk waar schitterend bij. En ook was er een stadionspeaker opgetrommeld voor dit treffen. SV Hoogstede had duidelijk uitgepakt. Iets voor elven was het zover: de teams van SV Hoogstede en Olympia’28 kwamen onder Duitse rockmuziek het veld opgelopen. Zoals bij een echte interland hoort werden vooraf de volksliederen gespeeld, vaantjes uitgewisseld en werden beide opstellingen door de speaker omgeroepen.

Onze Duitse opponent was een jaar ouder en fysiek duidelijk een maatje groter, daarnaast kwam der mannschaft ook vrij gretig over. Dit maakte zichtbaar indruk op onze jongens. SV Hoogstede schoot uit de startblokken en creëerde gelijk een kans. Gelukkig ging deze er niet in en konden wij aan onze eerste aanval beginnen. We deden gelijk waar we goed in waren, voetballen op z’n Hollands, en onze eerste aanval was gelijk een goal. 0-1 Levi Bouwhuis! Dit was gelijk een tik voor de Duitsers, en hier zijn ze niet meer bovenop gekomen. Olympia was voetballend duidelijk een maatje te groot en de voorsprong was naar 12 min 0-3 door een hattrick van Levi Bouwhuis. Omdat het warm was hadden we afgesproken om de 12 minuten te stoppen voor een drinkpauze. Maurice en Eddie zetten de laatste puntjes nog even op de i en in het tweede deel gingen we verder waar we gebleven waren. Halverwege was de tussenstand inmiddels 0-5. Het derde en vierde deel bleven we goed voetballen en werd de uitslag uiteindelijk bepaald op 0-11. Misschien een beetje sneu voor onze Duitse tegenstander, maar ik geloof niet dat ze andersom ons ook gespaard hadden….  Wel maakt ambassadeur der Iljan Bloemhof zich nu een beetje zorgen wanneer hij zich in het openbaar moet vertonen in Hoogstede.

Na het feestje in de kleedkamer stond in de kantine een gedekte tafel voor ons klaar. Het ontbrak ons werkelijk aan niks. Wat een warme gastvrije vereniging is dit. ’s Middags gingen de vaders en de kinderen voor de derde helft naar de camping 10km verderop. De spelers gingen gezamenlijk naar het strandje, en de vaders hebben alle tenten opgezet en gecontroleerd of het bier nog wel op de juiste temperatuur was. Toen de temperatuur goedgekeurd was zijn de papa’s ook naar het strandje gegaan. Uiteindelijk zijn de vaders vaker van de aanwezige glijbaan gegaan dan de kinderen. Iedereen was weer even kind deze dag, HEERLIJK!!! Begin van de avond werd door Reinoud van KONTENTO een heerlijke barbecue verzorgd. Dit was het startschot van wederom een hoogtepunt op een dag met alleen maar hoogtepunten. Duitsland was even van ons, en dit is door de spelers, vaders en de ambassadeur tot in de kleine uurtjes gevierd. Een ervaring voor vader en kind om nooit, maar dan ook nooit, te vergeten.