Hoogmoedig Olympia 4 zakt door het ijs

25-3-2017

Olympia 4 is bezig aan een goede reeks en staat inmiddels op een gedeelde 3e plek. Vandaag gaan de manschappen op bezoek in Ijsselmuiden om te spelen tegen IJVV 4. De thuiswedstrijd werd ruimschoots gewonnen en momenteel bezet IJVV de laatste plaats. Je zou dus zeggen ‘kat in het bakkie’, maar het moet nog wel gebeuren.

De wedstrijd werd gespeeld op een zeer moeizaam en hobbelig veld, waardoor na de aftrap direct te zien was dat beide ploegen er moeite mee hadden. Het spel was niet goed en ging op en neer. De eerste mogelijkheden waren voor Olympia, maar ook IJVV liet zich wel zien. Colin zorgde voor het eerste gevaar toen hij ruim binnen het strafschopgebied tegen de grond werd gewerkt. De scheidsrechter zag echter de lijnen niet en gaf een vrije trap net buiten de zestien. Toch was het Olympia dat op voorsprong kwam. Tiemen leidde de aanval in en stuurde Colin weg. Deze gaf de bal terug in de loop op Tiemen die al vallend Olympia op voorsprong bracht.

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Olympia en de wedstrijd kon bijna uitgespeeld worden. Nog een paar doelpunten erbij en de buit was binnen. Dat is natuurlijk ook waar, maar dan moeten die doelpunten wel vallen. Er viel ook wel een doelpunt, maar hiermee kwam IJVV op gelijke hoogte met de Hasselters. Een simpele steekbal door het centrum en de spits kan eenvoudig afmaken. Een domper natuurlijk voor Olympia en de gezichten vertrekken al een beetje. Uiteraard is er nog geen vuiltje aan de lucht wanneer Olympia alsnog een paar doelpunten maakt, maar het is juist IJVV dat de betere kansen krijgt. Een corner wordt bijna ingekopt en een open kans binnen het strafschopgebied wordt ruim naast geschoten. Tussendoor mag Tiemen nog een keer schieten, maar wordt zijn schot geblokt. Vlak voor rust dacht IJVV nog aan een penalty vanwege een vermeende handsbal, maar gelukkig zag ook nu de scheidsrechter het niet goed.

De rust wordt bereikt met een 1-1 tussenstand en dan mag Olympia echt niet mopperen. Wat betreft balbezit en veldoverwicht is Olympia wel beter, maar de beste mogelijkheden waren toch voor IJVV. Dit spelbeeld bleef de tweede helft ook bestaan. Olympia probeerde wel meer door te drukken, maar echte kansen creëren lukte maar niet. Van beide kanten was het spel heel rommelig en er werden steeds meer kleine overtredingen gemaakt. De scheidsrechter verloor stukje bij beetje de grip over de wedstrijd en de frustraties stapelden langzaam op.

De klap kwam helemaal aan toen IJVV zelfs op voorsprong kwam. Een vrije trap werd weggewerkt en kwam in de 2e lijn terecht. De aanvoerder van IJVV kreeg de bal voor de voeten en liet Harwin kansloos na een stuitje op het hobbelige veld. Hij leek houdbaar, maar door het veld was het een onberekenbare bal. Nu moest Olympia alle zeilen bijzetten om nog wat punten over te houden aan dit bezoek bij IJVV. Er werd vanaf de zijkanten veel gevaar gesticht, maar grote kansen werden maar niet gecreëerd. IJVV stond goed gegroepeerd waardoor het lastig was om door te komen. Veel tijd was er ook niet meer en toen Roy met een onterechte gele kaart even naar de kant moest was het helemaal verkeken.

De scheidsrechter floot voor het einde en hiermee wordt een ogenschijnlijk eenvoudige wedstrijd heel simpel verloren. Vorige week werd nog knap gewonnen van DOS Kampen dat 2e staat en nu is de hekkensluiter te sterk. Hiermee zijn de gewonnen punten tegen DOS weer teniet gedaan en wordt het lastiger om de 3e plaats te behalen. Aankomende zaterdag staat er een thuiswedstrijd tegen Hatto Heim op het programma. Een lastige wedstrijd die in Hattem verloren werd en op de ranglijst ontlopen beide teams elkaar niet zoveel. Kom ons 1 april dus aan de overwinning helpen op sportpark ’t Hoenbroeck in Hasselt vanaf 12:30 uur.