Hattrick Ruben Willems helpt Olympia’28 aan winst

12-9-2021

Na de seizoensopening van vorige week in Hollandscheveld stond op zaterdag 11 september de tweede bekerwedstrijd op het programma. Op het eigen sportpark ’t Hoenbroeck was Vitesse’63 uit Koekange te gast.

Olympia’28 startte net als een week eerder fel en gedreven aan de wedstrijd. Vitesse’63 werd vanaf het beginsignaal door scheidsrechter Tramper ver terug gedrukt op eigen helft. Echt grote kansen leverde dit niet op, maar toch werd het doel van Vitesse’63 enkele keren onder vuur genomen. Schoten van onder andere Jeffrey v.d. Belt en Thijmen v.d. Berg mistten helaas kracht en precisie. Na ongeveer 10 minuten was er het eerste gevaar van Vitesse’63. Een schot van oud-Olympiaan Roy Kuik ging over het doel van Olympia’28-doelman Luuk Dorland. Drie minuten na deze kans was er een hele grote kans voor Vitesse’63: de aanvaller kon alleen door op Dorland, ware het niet dat deze net op tijd werd bijgestaan door Bram Haasjes, die de aanval onschadelijk wist te maken.

Hierna nam Olympia’28 het heft weer in handen. In de 18e minuut was daar John Zandink die met een lange bal van achteruit de voorwaartsen wist te bereiken. Dit leidde tot een tweetal kansen. In eerste instantie werd het schot van Jos Holtland geblokt en in de rebound vloog het schoot van Thijmen v.d. Berg hoog over. Waar het Olympia’28 was wat overhand had, kwam Vitesse’63 er af en toe toch gevaarlijk uit. Het was mede te danken aan Dorland dat de 0-0 op het bord bleef, daar hij zijn voet nog kreeg tegen de inzet van Frits ten Kate. Na 40 minuten kreeg Olympia’28 eindelijk loon naar werken. V.d. Belt liet zich terugzakken in het middenveld om de bal op te pikken en stuurde op zijn beurt de pijlsnelle Ruben Willems weg over rechts. Deze omzeilde uitstekend de buitenspelval en faalde oog in oog met keeper Keizer niet: 1-0. Waar eenieder dacht dat de rust gehaald zou worden met deze tussenstand, dacht aanvaller Westert van Vitesse’63 daar op slag van rust nog anders over. Oog in oog met Dorland kon hij echter de bal niet de juiste richting meegeven waardoor deze voor Vitesse’63 aan de verkeerde kant van de paal over de achterlijn ging.

In de 2e helft startte Vitesse’63 iets feller dan het eigenlijk de gehele 1e helft gedaan had. Olympia’28 werd wat terug gedrukt op de eigen helft en kwam er maar sporadisch uit. Dit leidde zelfs tot een enorme kans voor Vitesse’63. Een corner belande via het hoofd van een aanvaller op de lat boven Dorland. Na dit moment kabbelde de wedstrijd een beetje door zonder veel ophef. Tot daar de 60e minuut aanbrak en het Bertus Finke was, in de rust ingevallen voor Thijmen v.d. Berg, die aan de linkerzijde van het veld de bal kreeg. Vanaf links sneed hij naar binnen en maakte het de verdedigers dusdanig lastig dat deze niet in konden grijpen. Eenmaal in het strafschopgebied aangekomen behield hij goed het overzicht en vond daar op de strafschopstip Ruben Willems die de 2-0 binnen kon schieten. Hiermee was het verzet van Vitesse’63 wel gebroken. Nog geen 3 minuten later was het hetzelfde duo wat op de counter uitbrak. Finke behield wederom het overzicht en stuurde Willems op weg naar doelman Keizer en zijn 3e doelpunt van de middag: 3-0.

Hierna was het voor Olympia’28 zaak om de wedstrijd uit te spelen. Helaas moest dit uiteindelijk wel gebeuren in een 10 tegen 10 situatie. Bij een duel aan de zijkant van het veld vergreep de linkervleugelverdediger Ivar Knol zich voor de zoveelste keer aan Finke. Dit had Knol in een eerder stadium al een gele kaart opgeleverd. Echter, Finke kon het op dat moment niet verkroppen dat hij weer opgehouden werd en trapte zijn tegenstander na met als gevolg dat Knol het veld moest verlaten met zijn tweede gele kaart en Finke er af werd gestuurd met direct rood.

Olympia’28 bleef hierna wel fier overeind en in de inmiddels stromende regen werden de 3 punten met gejuich ontvangen. Einduitslag: 3-0.

Aanstaande zaterdag 18 september is de laatste bekerwedstrijd in de poule. Om 14:30 uur wordt er in Lutten afgetrapt tegen s.c. Lutten. Op dinsdagavond word er nog een vriendschappelijke wedstrijd gespeeld tegen v.v. Wilsum, aanvangstijd 19:30 uur op sportpark ’t Hoenbroeck.

Opstelling Olympia’28
Dorland; Holthof (’46 Bruins), Admiraal, Zandink, Haasjes; S. Roosken (’77 Hamstra), H. v.d. Berg, Holtland; T. v.d. Berg (’46 Finke), v.d. Belt, Willems (’75 Ritsema)