Goede start voor Olympia'28 vr1

29-9-2019

28-09-2019

 

Staphorst vr2 - Olympia'28 vr1

 

Zaterdag 28 september stond de 2e competitie wedstrijd voor de dames van Olympia op het programma. Na een overstap van de 4e naar de 5e klasse zijn de dames goed begonnen. Afgelopen donderdag wist Olympia een punt in Hasselt te houden in de 1e competitie wedstrijd tegen MSC. Deze pittige wedstrijd liet de verbeterpunten voor de wedstrijd tegen staphorst zien. 

 

11:15 Was het tijd om te gaan verzamelen en richting staphorst te gaan. Omkleden en beginnen aan de warming-up. Ivm geen vaste keeper voor om de week, was het de beurt aan Ilona om het doel in te gaan. De opstelling werd gezamenlijk gemaakt en de dames waren klaar om de wedstrijd te beginnen. 

 

12:30 klonk het fluitsignaal en mocht Olympia de wedstrijd aftrappen. Er werd direct goed druk gezet, Maar dat was nog niet voldoende. Door een slordige fout viel daar het eerste tegen doelpunt. 1-0.... 'kom op dames, tandje erbij en scherper! Focus!' Daar werd goed naar geluisterd. De keeper goed ingeschat en daar kwam een mooi afstand schot van Elisabeth die hem precies tussen de keeper en de lat wist te plaatsten. 1-1. Dit gaf weer moed en zo speelden de dames nog een paar minuten lekker door. Zo wist Olympia in korte tijd nog 2 keer het net te vinden en had Elisabeth al 3 doelpunten op haar naam staan. 1-3. De communicatie verliep wat stroef en dat was ook te zien aan de stand voor de rust. Olympia zakte in en dat werd afgestraft door nog een tegen doelpunt. 2-3. Staphorst liep te makkelijk vrij en wisten daar goed gebruik van te maken. De stand voor de rust werd uiteindelijk ook nog 3-3. Dit was zeker niet nodig! 

 

Het was rustig is de kleedkamer. Wat ging er fout? Simpel. De communicatie was ver te zoeken, waardoor er knullige en overbodige fouten gemaakt werden. Daar moet wat aan gedaan worden. De opstelling werd weer veranderd en de verdediging zo sterk mogelijk opgesteld. Dit mogen we niet meer weg geven. Marit P, de vaste keeper om de week, heeft toch haar shirt maar even met Ilona geruild. 

 

De 2e helft begon. Er werd door Olympia direct goed druk gezet en waren dus ook de sterkere ploeg. De spanning was aanwezig. Staphorst kreeg een vrije trap randje 16 door een handsbal van Kim. De muur werd neergezet en staphorst nam de vrije trap. Deze kwam uiteindelijk in de muur terecht en Olympia schakelde weer snel om. Dit snelle spel werd beloond door een keurig in de hoek geschoven bal van Elisabeth, die het behoorlijk zwaar te verduren had door haar scorend vermogen, de stand op 3-4 bracht. Met nog maar 10 minuten te gaan was het duidelijk dat Olympia het achterin maar eens goed vast moest gaan zetten. Toch wist er nog een speler van staphorst langs te komen. Met een fout van Olympia in de 16 kwam er nog een penalty voor staphorst uit. Zenuwslopend.... De bal werd op de stip gelegd. Staphorst schiet en..... Olympia heeft er een nieuwe penalty killer bij. Marit weet de goeie hoek te pakken en de penal te stoppen! Omschakelen en door. 

 

Het fluitsignaal klinkt en de dames kunnen, met een eindstand van 3-4, de 3 punten meenemen naar Hasselt! 

 

Yvonne, Kim, Dewi en Ilse bedankt!

 

Volgende wedstrijd staat thuis gepland tegen Steenwijkerboys.