Fris Olympia 4 vlammend van start

05-9-2021

Het is weer even geleden dat er gevoetbald werd op de velden van v.v. Olympia’28. Iets met corona en de bijbehorende maatregelen. Maar op deze zonnige zaterdagmiddag mochten Olympia 4 en Genemuiden 4 weer aantreden in de eerste bekerwedstrijd van het jaar. Nu is een wedstrijd tegen de buren van Genemuiden altijd al wat beladen dus een mooier affiche bestond er niet om na lange tijd weer op het veld te staan.

Gemotiveerd tot op het bot begon Olympia anders dan gewend. Het trad aan in een 3-4-3 opstelling. Verdedigend was dus opperste concentratie vereist en op 1 moment na ging dit de gehele wedstrijd uitstekend. Olympia was fit, oogde fris en scherp en Genemuiden had hier niks tegen in te brengen. Echte mogelijkheden kregen de uitploeg dan ook niet op enkele dreigende momenten na. Olympia kreeg deze kansen wel. Zo hadden Wesley en Jordy een aantal goede acties langs de zijlijn waarna helaas de puike voorzetten niet afgerond konden worden. Op links was Derwin er zo nu en dan bijna langs om dreiging te veroorzaken.

Het doelpunt kwam uiteindelijk na wat geklungel van de Genemuidiger doelman. Deze kreeg de bal teruggespeeld en onder druk van Gert Jan wist hij niet meer wat te doen. Gert Jan nam daarop de bal over en kon eenvoudig de inlopende Jordy bedienen die de bal tegen het net knalde. Olympia rook bloed en wilde verder drukken. Verdedigende bleef men zeer georganiseerd spelen, rustig wachtend op het gaatje om toe te slaan. De volgende kans diende ze dan ook al aan. Rik nam een vrije trap halverwege de helft van Genemuiden. Gert Jan stond links in de zestien de bal op te wachten en wilde ineens een teamgenoot bedienen, maar helaas lukte dit niet waardoor de kans verkeken was. Aan het eind van de 1e helft probeerde Gert het nog van afstand, maar zijn schot ging in het vangnet.

Na de rust was de opdracht hetzelfde. Verdedigend compact staan en in balbezit overtal op het middenveld creëren. Dit resulteerde al snel in een grote kans voor Richard. Van dichtbij, maar uit een scherpe hoek kreeg hij de bal niet tussen de palen gekopt. Even later was het wel raak. Richard was eerder bij de bal en werd vervolgens geblokt door een Genemuidiger been. Het was misschien niet zwaar, maar onreglementair waardoor de scheidsrechter wel een penalty moest geven. Richard ging zelf achter de bal staan en schoot feilloos binnen. Met deze comfortabele voorsprong kon Olympia rustig door combineren. Zo kwam Wesley Pestman regelmatig door aan de rechterkant en waren Derwin en Frank op links een goed duo. Ook in de counter waren de Hasselts gevaarlijk met Richard die bijna een sprintduel won. Hij scoorde, maar had net zijn tegenstander omver getrokken dus werd het doelpunt afgekeurd.

Niet lang daarna was het toch raak. Wesley Pestman kwam weer door aan de linkerkant en kon ternauwernood de bal nog bij Gert Jan krijgen die de keeper kansloos liet in de verre hoek. Niet lang daarna kwam Rik dreigend door op links en had alle ruimte om de voorzet op het hoofd van Richard te leggen. Helaas was zijn linkerbeen niet goed genoeg om Richard te bereiken dus was de kans verkeken. Het slotakkoord kwam uiteindelijk op naam van Genemuiden dat nog weinig kansen had gehad. Boudewijn moest een aantal keren opduiken tussen een paar tegenstanders in en was heer en meester in zijn gebied, maar nu was hij kansloos. Even was de concentratie weg bij Olympia en stond er een tegenstander oog-in-oog met Boudewijn. Eenvoudig kon hij afwerken over de uitkomende doelman waardoor de stand op 3-1 kwam. Dit was uiteindelijk de eindstand nadat Drikus voor het laatst had gefloten.

Zo is er een mooie start gemaakt wat veelbelovend is voor de rest van het seizoen. De komende 2 weken zijn er nog bekerwedstrijden waarna de competitie toch echt weer gaat beginnen. Strijd het vierde mee voor de titel? Volg onze social media om dit seizoen van dichtbij mee te maken en alle informatie rondom te wedstrijden mee te krijgen.