E1 verslaat De Weide E1

15-10-2013

Zaterdag 05-10 stond de competitie wedstrijd in Hasselt tegen De Weide E1 uit Hoogeveen op het programma. De Weide E1 staat puntloos onderaan in de Hoofdklasse maar ze verliezen hun wedstrijden niet dik. Waarschijnlijk een stugge tegenstander waar E1 voor moest oppassen.

Vanaf de aftrap was het De Weide die Olympia onder druk zette. Een aantal jongens hadden blijkbaar de avond ervoor te lang naar Nederland – Hongarije gekeken en waren nog niet helemaal wakker. Gelukkig was Lars dat wel. Bij een aanval van De Weide waarbij iedereen langs de kant al dacht dat het een doelpunt ging worden wist Lars met een sliding de bal van de doellijn te halen en voorkwam hiermee een vroege achterstand. Deze wake up call hadden de spelers van E1 blijkbaar nodig en er werd onmiddellijk een versnelling hoger gespeeld.

Na een aantal vloeiende combinaties wist Justin al gauw de 1-0 te maken. E1 ging door en drukte De Weide steeds verder terug naar hun eigen goal en een dikke 5 minuten later was wederom door Justin 2-0. Vlak voor rust was er opnieuw een goede aanval van Olympia waarbij Duncan goed diep ging en de bal vanaf de achterlijn voor gooide. Een speler van De Weide had blijkbaar ook te lang naar Nederland - Hongarije gekeken want deze kopte de voorzet van Duncan strak in de hoek waardoor zijn keeper kansloos was. 

Na de rust pakte E1 het goede spel van de 1e helft weer op en De Weide kwam er nog maar sporadisch uit. Met goed positie spel werden talloze kansen gecreëerd. Echter beloonde E1 zichzelf niet. Diverse 100% kansen werden verpruts. Gezien het spelbeeld had in de tweede helft 7 of 8-0 voor E1 moeten zijn maar het was opeens De Weide die uit een counter de 3-1 maakte. Hierdoor kreeg De Weide weer hoop waardoor E1 werd teruggedrongen en De Weide een tweetal gevaarlijke kansjes kreeg. Echter was het slot akkoord weer voor E1 naar mooie vloeiende aanval schoot Justin de 4-1.

Opnieuw 3 punten voor E1. Door de goede resultaten van de afgelopen weken draait E1 goed mee aan de bovenkant van de middenmoot met op dit moment een mooie 4e plaats. A.s. Zaterdag staat er een wedstrijd in de 2e ronde van het KNVB beker toernooi op het programma in Emmeloord tegen Flevo Boys. E1 gaat dan zijn best doen om de volgende ronde te halen.