E1 sterkste in zwartewater-derby

06-10-2013

Zaterdag 05 oktober stond de Zwarte Water derby tegen Sport Genemuiden E1 op het programma. Genemuiden had in de competitie een keer gewonnen en verloren en stonden net boven de Olympianen. Een overwinning zou betekenen dat E1 steviger in de middenmoot kwam te staan en nog mooier, boven Genemuiden zou komen te staan.

De Zwarte Water derby tegen Genemuiden is speciaal. Een wedstrijd die niet alleen om de punten gaat maar ook om de eer of erger de hoon. Wie kan er een half jaar lang het gezeur aanhoren van familie en collega’s. E1 had dan ook de opdracht om te winnen van Genemuiden. Hoe je wint maakt niet uit, als je maar wint, en dat deed E1 dan ook.

Om 9:00 uur begon de wedstrijd waarbij Ruben W helaas niet aanwezig kon zijn omdat hij geveld was door de griep. De intenties van Genemuiden en Olympia waren meteen duidelijk want beide teams zochten de aanval waardoor een open wedstrijd ontstond. Al gauw sloeg E1 via een uitstekende aanval toe. Duncan schoot feilloos de 0-1 binnen. Vervolgens kwam Genemuiden er een paar keer met goed positie spel uit en waren ook dicht bij een doelpunt. Tien minuten later sloeg Olympia weer toe middels een corner. Op training afgelopen vrijdag was er nog corners getraind en meteen wierp dat in de wedstrijd zijn vruchten af. Door mooie loop acties waren de verdedigers van Genemuiden de kluts kwijt en kopte Duncan knap de 0-2 binnen. Even later maakte Justin er 0-3 van. 

Ondanks deze ruime voorsprong in de rust waren de supporters van Olympia er niet gerust op. We stonden wel met 0-3 voor maar het spel was niet goed. Ook leek het wel of alle spelers van E1 in verdedigend opzicht steeds een stapje te laat reageerden. Kwam dit door het klamme warme weer of dachten de jongens dat de buit al binnen was?? In de rust werd er opgehamerd om feller en agressiever te spelen en Genemuiden geen kans te geven. De duels moeten gewonnen worden.

De tweede helft begon. Genemuiden ging furieus van start. Drukte Olympia weg. De boodschap dat er feller en agressiever in de duels gespeeld moest worden was helaas niet aan E1 besteed. Door ons eigen slappe spel zette Genemuiden ons onder druk en al gauw viel de 1-3. Helaas werden onze jongens nog niet wakker en viel de anschlusstreffer 2-3. Genemuiden rook bloed en zette aan. De paal en de lat redden Olympia. Vervolgens een uitstekende redding van Martijn. Het bleef 2-3 maar E1 wankelde. Maar op het juiste moment bleek E1 uit het juiste hout gesneden. De ruggen werden gerecht en onze verdedigers Bram, Henk en Wouter kregen het verdedigend weer onder controle met daarbij de hulp van Lars, die te ver teruggedrongen werd op het middenveld, werd nog een zeer gevaarlijke kans van Genemuiden voorkomen. Vervolgens wist Ruben B op het middenveld de bal te veroveren en gaf een hele goede pass op Justin die met een prachtige bal over de uit stormende keeper de 2-4 binnen schoot. 

De turbo ging er weer op bij E1 en Genemuiden werd teruggedrongen binnen een tijdbestek van 6 minuten liep Olympia E1 uit naar 2-8. Eerst was daar de Justin show die met twee schitterende doelpunten de 2-5 en 2-6 binnenschoot. Vervolgens was er een hele mooie aanval over verschillende schijven waarna opnieuw Justin de 2-7 en even later schoot Lars de 2-8 binnen. Helaas draaide E1 de gashendel weer dicht. De concentratie verslapte en dat moet je niet doen tegen Genemuiden.

Genemuiden heeft een wit-zwart-groen tenue en daar moet je het groen eigenlijk uitdenken. Je hebt dan de kleuren  van die Manschaft, Duitsers!, en die gaan altijd door tot de laatste minuut. Genemuiden doet dat ook.  Je hebt pas van Genemuiden gewonnen als de scheidsrechter voor het eind signaal fluit.  Helaas maakte Genemuiden daarom dan ook onnodig de 3-8 en 4-8. 

Drie lekkere punten uit Genemuiden gingen in de pocket. Met opgeheven hoofd terug naar Hasselt. Het vertoonde spel van Olympia was bij vlagen goed maar ook bij vlagen matig. Laten we het er maar op houden dat winst op Genemuiden het belangrijkste is en hoe dat gebeurd, is niet belangrijk.  Volgende week staat De Weide E1 uit Hoogeveen op het programma.  Hopelijk  kunnen we dan opnieuw drie punten pakken.