E1 loopt tegen een zeperd op

09-10-2013

Dinsdag avond 08-10 speelde Olympia E1 een vriendschappelijke wedstrijd in Hattem tegen Hatto Heim E1. Het E1 team van Hatto Heim speelt in de Hoofdklasse Oost en staat onder in de middenmoot. Een ideale tegenstander waar E1 zijn krachten mee kon gaan meten.

Helaas gaat het griepvirus rond in E1 want dit keer zat Bram met griep in de ziekenboeg en daarom ging Laurent mee als gast speler. Gelukkig was Ruben W weer hersteld en van de partij.

De wedstrijd begon nog voorspoedig voor E1, hoewel Hatto Heim het betere van het spel had, maakte Justin de 0-1 met een mooie boog bal over de keeper. Hatto Heim stelde al snel weer orde op zaken door 2 minuten later 1-1 te scoren. Even later was het na een mooie aanval van Hatto Heim 2-1. E1 wist daar niet veel tegen over te zetten. Ons spel oogde stroperig en slordig, we stonden te ver van onze tegenstanders en met de door ons weggeven ruimtes wisten de spelers van Hatto Heim wel raad. Toch maakte E1 na een mooie aanval over meerdere schijven de 2-2. Ruben B schoot de bal binnen. Echter vanaf de aftrap maakte Hatto Heim alweer 3-2 doordat we niet stonden op te letten. Even later werd het zelfs 4-2 voor Hatto Heim.

In de rust werd er opgehamerd om veel dichter op je tegenstander te gaan spelen, duels te winnen want anders kom je zelf niet aan voetballen toe. Helaas kon E1 het deze wedstrijd niet opbrengen om de duels te winnen. We blijven teveel ruimte aan onze tegenstanders geven. Lieten zelfs onze tegenstander lopen, stampten er niet achteraan, waardoor ploegmaten in de problemen kwamen door overtal situaties. De spelers van Hatto Heim wisten hier wel raad mee en speelden E1 aan gort waardoor de stand als snel 7-2 was. E1 probeerde zich nog een keer op te richten en maakte via Ruben B de 7-3. Daarna waren er nog een paar kansjes op 7-4 maar Hatto Heim zat gewoon veel beter in de wedstrijd en kon hierdoor ook nog de 8-3 maken. 

Een 8-3 verlies, wat een zeperd. Was niet nodig geweest. Gelukkig was het maar een oefenwedstrijd en moeten we deze wedstrijd maar snel vergeten. Echter moeten we niet vergeten om a.s. zaterdag weer met 100% inzet te voetballen, kort op je tegenstander staan en zeker niet je tegenstander laten lopen waardoor je ploegmaten in de problemen brengt. Vrijdag lekker trainen en a.s. zaterdag tegen De Weide er weer tegen aan, dan gaat het allemaal wel weer goed komen.